25n
25N
25N

Dalmau s'acomiada com 'síndic' i espera el seu relleu mentre Lima destaca que Podem és una organització feminista

Dalmau s'acomiada com 'síndic' i espera el seu relleu mentre Lima destaca que Podem és una organització feminista
18/06/2019 -

El portaveu de Unides Podem en Les Corts i acabat de nomenar conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s’ha acomiadat aquest dimarts de la premsa com síndic del grup i presentarà formalment la renúncia a aquest càrrec com a Podem trie substitut, una decisió sobre la qual no ha volgut pronunciar-se al no estar en els òrgans de decisió del partit.

Mentrestant, la portaveu adjunta, Pilar Lima, ha assenyalat que Podem “és una organització feminista” i està segura que això “ho tindrà en compte el Consell Ciutadà Valencià”.

Així s’han manifestat tots dos en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en la qual Dalmau ha aprofitat per a acomiadar-se després d’un mes “positiu, de treball constructiu” en Corts.

Ha explicat que ell, com a membre de Podem, es regeix pel codi ètic d’aquest partit que impedeix tindre més d’un càrrec públic i, per tant, ha refusat pronunciar-se en ser preguntat sobre el fet que Rosa Pérez no vaja a renunciar a l’acta després de ser nomenada consellera: “EUPV és una organització germana però té altres regulacions, el que faça estarà regit per això”.

Tampoc ha volgut apuntar a qui podria ser el seu substitut, atés que és una decisió que es prendrà en el Consell Ciutadà Valencià, en un “procés democràtic”. Ha apuntat que en l’acord no està especificat si ha de ser home o dona.

Per part seua, en ser preguntada Pilar Lima si li agradaria ser portaveu, ha indicat que està “a la disposició del partit, amb lleialtat plena”. En tot cas, ha al·ludit al fet que aquest és “un moment feminista” i està segura que Podem “és una organització feminista i això ho tindrà en compte el Consell Ciutadà”.

Sobre si això significa que creu que ha de ser una síndica, ha indicat que no vol dir que calga nomenar una dona i això és alguna cosa que encara no se sap. “Estem al servei del projecte”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + dotze =

museo etnologia
ficcions 2019-2020