Cultura

Torna el Congrés Internacional de Música de Cinema al Palau de la Música

1 minut

X Congrés Internacional Música de Cinema al Palau

El Palau reprén el Congrés Internacional de Música de Cinema després de dues dècades d'absència amb projeccions, documentals i conferències. L'esdeveniment se celebrarà els dies 30 i 31 d'octubre en el marc de la Mostra de València.

El regidor de Cultura i president de Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals, José Luis Moreno, s'ha mostrat molt satisfet de la recuperació d'este congrés, ja en la seua desena edició, que suposa "un important fòrum de trobada, de debat i d'estudi en profunditat entorn de la música cinematogràfica, tan necessària i transcendental en l'univers fílmic".

Esta iniciativa assumix el relleu de l'anterior Congrés Internacional de Música de Cinema, creat per iniciativa d'Antonio Domínguez, secretari tècnic de la Mostra durant diversos anys, i celebrat al Palau de la Música de València en el marc d'este festival entre 1992 i 2000.

Moreno ha ressaltat que "no podíem deixar de recuperar este congrés ara que podem gaudir d'un magnífic Palau de la Música en ple rendiment, i a més, reprenent les línies fonamentals de les seues primeres edicions". En este sentit, el regidor ha afegit que "m'agradaria destacar que en esta edició participen docents especialitzats procedents de conservatoris i universitats de València, Madrid, Barcelona i Castella-la Manxa", com també "convidar la ciutadania a assistir al superb concert de música de cinema que interpretarà l'Orquestra de València", ha conclòs Moreno.

D'esta manera, dimecres 30 d'octubre, començaran les activitats a la Sala Rodrigo, a partir de les 18:00 hores amb la sessió d'obertura, per a posteriorment, a les 18:30 hores, assistir a la projecció del documental Arnold Schönberg - L'inlassable visionnaire, en la producció del qual va participar l'Orquestra de València. A continuació, a les 19:30 hores, tindrà lloc el concert-conferència Música al cinema de Berlanga, protagonitzat per Pablo García-Berlanga i José Miguel Sanz, catedràtics del Conservatori Superior de Música de València.

Dijous 31, a partir de les 10:00 hores, se succeiran a la Sala Lucrecia Bori diverses conferències que començaran amb Noves perspectives en la música de cinema: buscant el so de cada projecte, pronunciada per la compositora de bandes sonores Isabel Latorre. Seguidament, a les 11:00 hores, serà La dona en la banda sonora al cinema espanyol de la segona meitat del segle XX per Virginia Sánchez Rodríguez de la Universitat de Castella-la Manxa.

A les 12:30 hores serà Música i cinema: més enllà de l'escolta conscient per Sergio Lasuén, professor de la Universitat Internacional d'Andalusia i del Conservatori de Lucena, mentre que a les 13:30 hores tindrà lloc la xarrada De pianistes a sintetitzadors: descobrint la història de la música al cinema, a càrrec de Lidia López Gómez de la Universitat Autònoma de Barcelona.

I ja a la vesprada, a les 18:00 hores, es podrà assistir a la conferència El Llenguatge Musivisual: composició i aplicació dels elements musicals a la creació de por en el thriller i el cinema de terror per Alejandro Román, compositor de bandes sonores i catedràtic del Real Conservatori Superior de Música de Madrid.

L'entrada és lliure per a estes activitats, fins a completar aforament.

Posteriorment, i com a colofó, a les 19:30 hores, l'Orquestra de València sota la direcció de Rubén Gimeno i al costat de l'actor Àngel Fígols, interpretarà a la Sala Iturbi un programa homenatge a Henry Mancini, amb obres cèlebres del mateix Mancini, així com Nino Rota i Ennio Morricone.