El solista de viola de l'Orquestra de València, Santiago Cantó, y el pianista Francesc Llop, protagonitzen hui dissabte, a les 19.30 hores, la nova cita del cicle "Cambra al Palau" que es desenvolupa a l'Almodí i que està organitzat pel Palau de la Música. Els dos músics interpretaran sonates per a viola i piano de grans compositors del segle XIX com són George Onslow i Johannes Brahms, així com del segle XX, representat per Paul Hindemith.
La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat que aquest concert "té l'al·licient de reunir tres obres mestres de cambra per a viola i piano, molt significatives i d'enorme dificultat tècnica i interpretativa, que estan interrelacionades de manera coherent, ja que bé poden representar l'inici, l'apogeu i l'últim període del romanticisme". En este sentit, Tello ha afegit que "la qual cosa demostra la cura amb la qual dissenyen els músics els seus programes per al públic del nostre cicle".
D'aquesta manera, les i els assistents podrà escoltar un recital que començarà amb la Sonata per a viola i piano en la major, op. 16 núm. 3 de George Onslow, continuarà amb Johannes Brahms i la seua Sonata per a viola i piano en mi bemoll major, op. 120 núm. 2, i conclourà amb la Sonata per a viola i piano en fa major, op. 11 núm. 4 de Paul Hindemith.
Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que amb aquest recital "tenim la magnífica oportunitat de sentir el bell so de la viola com a protagonista junt amb el piano, i amb tota la plenitud dels colors i registres que li va dotar el període romàntic", ja que "és un instrument que històricament, encara que fonamental en la música de cambra, no ha tingut el marcat protagonisme del violí i del violoncel", ha conclòs Ros.
Santiago Cantó, becat pel Banc d'Espanya el 1990, es trasllada a Bèlgica i prossegueix els estudis a Brussel·les i Tilburg amb E. Schiffer. Aconsegueix els títols de Grau Superior a Espanya i els Països Baixos amb les màximes qualificacions i el Primer Premi amb Gran Distinció del Conservatori de Brussel·les. Com a primer viola va treballar en l'Orquestra de la Comunitat de Madrid, Sebastian Strings d'Anvers, Orquestra Nuove Musiche de Brussel·les, Ensemble Musique Nouvelle, Ensemble 88 de Maastricht (Holanda) i Orquestra de Cambra Joaquín Rodrigo. El 1994, va ser nomenat per oposició, viola solista de l'Orquestra de València.
Francesc Llop amplia la seua formació en l'École Normale de Musique de París A. Cortot, sota la direcció de N. delle Vigne Fabbri. Ha participat en cursos internacionals de piano a Espanya, Bèlgica, França i Itàlia, i ha fet classes magistrals amb P. Entremont, R. Roux, J. M. Damase, J. Lagarde, J. Colom, G. Jackson, etc. Ha fet concerts com a pianista solista i de música de cambra a Espanya, Mèxic, Luxemburg, França, Bèlgica i Alemanya, participant en cicles com "Jaca Monumental a través de la Música", la "Biennal de València", la "Temporada Internacional de Concerts" de la Societat Filharmònica Música i Art de Picanya o els cicles organitzats per la Universitat de València.