Cultura

Quatre cineastes presenten la postprimavera àrab des de la perspectiva de gènere

Una taula redona analitza la dona com transmissora de la memòria col·lectiva a través del cinema

1 minut

img_3446

La coneguda com a "Primavera Àrab" va suposar un vertader canvi polític i social en alguns països del Mediterrani. Ara, Mostra Viva exhibeix eixe procés de transformació a través de la mirada cinematogràfica de quatre dones.

"Les narracions de la post-Primavera Àrab des del punt de vista del gènere" és el títol d'aquest cicle de treballs que es projectaran el dissabte a partir de les 19,30 en La Nau. "El crit de Gdein Izik" d'Hayetna Mohammed, de la República Àrab Sahrauí, mostra les protestes per les dures condicions de vida sota l'ocupació marroquina en els campaments del Sàhara.

"Granny's Flags", de Naziha Arebi narra la vida familiar d'una mare amb vuit fills en Trñipoli durant la revolució libia. "Bakraj", de Mara Ryan és una estrena mundial que aborda les circumstàncies de dues persones similars que viuen realitats molt diferents, ja que una resideix a Espanya i una altra a Líbia.

Finalment "Girls of a Feather", de Dina Abdel Salam és la història d'un grup d'ancianes que viatgen habitualment juntes, en aquesta ocasió, la directora egípcia descriu la seua arribada a un llogaret de pescadors a Alexandria per a passar el dia, encara que l'important resideix a ser testimoni de la seua sonoritat i solidaritat.

Dues de les quatre realitzadores participaran a més en un debat moderat per María Escalona.

Previ a aquesta trobada, a l'octubre CCC, se celebrarà a les 17 hores una taula redona en la qual es debatrà el paper de la dona com transmissora de la memòria col·lectiva a través del cinema, moderada per la directora Giovanna Ribes; mentre que mitja hora després en La Nau es projectarà la pel·lícula "Dónes de Novembre", de Sergi Tarín i Óscar Navarro, la història d'una dona que cerca el lloc on està enterrat el seu pare, pagés d'esquerres, per a poder enterrar-ho al costat de la seua mare.

Etiquetes: