El Palau de la Música inicia quatre vies de mecenatge per a implicar més al públic i les empreses en la seua temporada

El director, Vicente Llimerá, destaca que l'objectiu és "aconseguir que el Palau se senta com la casa de la música" i anar més enllà del programa actual Amics/Amigues del Palau

Guardar

Nieves Pascual i Vicente Llimerá en el Palau de la Música (Foto Live Music VLC)
Nieves Pascual i Vicente Llimerá en el Palau de la Música (Foto Live Music VLC)

El Palau de la Música tractarà d'estrényer llaços amb el públic, el sector, les institucions i les empreses per a implicar-les més en el seu dia a dia i en la seua temporada. Ho farà a través d'un nou programa de mecenatge amb quatre vies que aportarà beneficis fiscals i d'experiències i que pretén reforçar l'actual programa d''Amics/amigues del Palau'.

El director del Palau, Vicente Llimerá, i la subdirectora de Música i intendent de l'Orquestra de València, Nieves Pascual, han presentat este matí esta novetat sota el títol 'Nou compàs: amics, amigues i mecenes del Palau', que pretén formar part de la pròxima temporada, i que, segons han destacat, "arriba per a respondre la necessitat que ens han plantejat en diverses ocasions al llarg d'esta temporada".

Llimerá ha apuntat que "per a nosaltres el més important és que el Palau se senta com una casa de la música per a estos mecenes, que trobaran avantatges més importants i podran participar més activament, aportar les seues propostes... la qual cosa ara mateix quedava limitat amb el programa d'Amics i amigues, del qual formen part unes 300 persones".

"Hem creat quatre trams perquè, pel que ens han transmés, veiem que cada institució o persona vol participar d'una forma o una altra, i el Palau té unes característiques que ho permeten", ha explicat Pascual, que ha afegit que "el mecenatge no té una finalitat de finançament, sinó d'impulsar la cultura, i amb això articulem una necessitat que existix".

Quatre trams de mecenatge

Durant molts anys, el Palau de la Música de València ha tingut un grup fidel d'Amics del Palau, que gaudix d'una sèrie de beneficis exclusius. No obstant això, en esta nova etapa, es planteja la necessitat de transformar la relació amb l'audiència. Esta transformació s'articula a través d'una iniciativa pròpia que reafirma la vocació del Palau com un ens públic i un actiu factor social i cultural a València, oferint als espectadors i espectadores l'oportunitat de convertir-se en mecenes, contribuint activament a la sostenibilitat i creixement de l'emblemàtic espai.

D'esta manera, es potenciarà el programa actual d'Amics/Amigues del Palau i s'establiran quatre trams de mecenatge: andante, allegro, presto i mestre. En tots els casos es manté una quota mínima d'aportació anual de 30 euros i s'establixen quantitats diferents per a cada tram de mecenatge.

Així, 'andante' serà per a aportacions a partir de 100 euros i inferiors a 250 euros, 'allegro' amb aportacions a partir de 250 euros i inferiors a 1000 euros, 'presto' amb aportacions a partir de 1000 euros i inferiors a 5000 euros, i 'mestre' amb aportacions a partir de 5000 euros. Totes elles tindran targeta acreditativa i certificat de desgravació. Entre els beneficis previstos als mecenes es preveu l'atenció telefònica personalitzada, la invitació a l'acte de presentació de la temporada i dels diferents cicles, la reserva de localitats en xarrades, trobades amb el públic i la preferència d'accés en concerts gratuïts, entre altres.

Addicionalment, per a les categories superiors es preveuen beneficis com una visita guiada de cortesia o accés a experiències exclusives, trobades amb determinats solistes i directors, visites guiades, possibilitat de fer ús d'aparcament durant l'assistència a concerts, reconeixement en la pàgina web o publicacions impreses, etc.

Destacats