El Palau de la Música acull l'escultura 'La memòria del vidre'

Guardar

 Inauguració escultura 'La memòria del vidre' al Palau
Inauguració escultura 'La memòria del vidre' al Palau

El Palau de la Música de València acull l'escultura "La memòria del vidre" per a recordar la importància del reciclatge. L'obra, de Juan Garaizabal, té més de quatre metres d'altura i representa un rellotge d'arena amb el qual s'evoca la consciència ecològica de València, i romandrà exposada de manera permanent en el Hall dels Tarongers del Palau.

El regidor d'Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, i president del Palau de la Música, José Luis Moreno, ha destacat que amb esta obra "estem complint un doble vessant, una artística i una altra que fomenta la sostenibilitat i la cura del medi ambient i la naturalesa" en la inauguració de l'escultura "La memòria del vidre" en el Vestíbul dels Tarongers del Palau de la Música.

Així, Moreno ha explicat que "amb esta obra, que quedarà exposada de manera permanent en el Vestíbul dels Tarongers, es vol evocar la consciència ecològica de València, recordar la importància del reciclatge i el compromís de l'Ajuntament amb este procés circular".

L'acte ha comptat també amb l'assistència del regidor de Relacions Institucionals i amb altres Administracions Públiques, Juan Carlos Caballero; el director gerent del Palau de la Música, Vicente Llimerá; el gerent d'Ecovidrio en la Comunitat Valenciana, Roberto Fuentes; i l'escultor Juan Garaizabal, entre altres.

A més, el regidor de Cultura ha qualificat d'"idònia" la ubicació triada per a esta peça, ja que el Palau és un contenidor de música i d'art que, a més, està situat al jardí del Riu Túria" i ha afegit que "La memòria del vidre" també és la memòria del temps i en este cas la memòria de l'art i de la música del Palau".

L'escultura, obra de Juan Garaizabal, és una donació d'Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya, a l'Ajuntament de València "pel seu compromís amb el reciclatge i com a homenatge a la ciutat per la seua Capitalitat Verda Europea 2024", ha assenyalat Fuentes.

Per la seua banda, el gerent de zona d'Ecovidrio ha subratllat que l'escultura, que mesura més de quatre metres d'altura i representa un rellotge d'arena, "està elaborada íntegrament amb materials reciclats amb acer inoxidable, vidre bufat i calcina (vidre triturat), que simula l'arena i que és el material que nosaltres treballem i reciclem. El simbolisme de rellotge d'arena és una al·legoria perfecta dels beneficis que té el reciclatge del vidre, ja que un envàs de vidre es pot reciclar infinites vegades".

Així mateix, Caballero ha afirmat que amb esta "magnífica obra d'art que remou consciències i impel·lix a la sostenibilitat, sorgix de la idea que la Capitalitat Verda deixe un pòsit que romanga per als valencians i valencianes sobre la importància de la protecció del medi ambient. És l'art i la cultura al servici de causes nobles com la sostenibilitat".

Finalment, per a Garaizabal esta peça i la seua ubicació en el Palau "genera una sensació d'ambició, d'internacionalitat i de sostenibilitat, conceptes que he treballat en l'estudi per a transmetre i que ací s'escenifiquen d'una forma molt especial. El reciclatge és l'esforç de tots per a aconseguir ciutats netes i atractives i esta peça escenifica eixe procés, amb el qual em sent molt identificat".

Destacats