L'Orquestra de València avança en la seua internacionalització amb la visita al Musikverein de Viena i retransmissions en canals d'art. De fet, el 16 d'abril del 2026 oferirà a Viena un concert dirigit per Alexander Liebreich i el duo de piano Silver-Garburg com a solistes.
La cita serà el 16 d'abril de l'any que ve, en un programa englobat en el cicle de la Jeneuse-Musikerleben, en el qual el públic austríac podrà escoltar en primer lloc el Daphnis et Chloé / Suite de ballet núm. 2; el Quartet per a piano núm. 3 en do menor, Op. 60 de Johannes Brahms, amb arranjament per a piano a quatre mans i orquestra de cordes per Richard Dünser, per a tancar amb l'emblemàtic poema simfònic Així parlà Zaratustra de Richard Strauss.
El director del Palau, Vicente Llimerá, s'ha mostrat molt satisfet per la nova eixida de la formació simfònica valenciana a l'estranger, «a debutar en un teatre llegendari i tremendament exigent com és el Musikverein de la capital austríaca, el que comporta un pas ferm i decidit en el procés d'internacionalització que estem duent a terme». El concert ja està anunciat i les entrades a la venda.
També forma part d'eixe procés la producció de diversos concerts de l'Orquestra de València per part d'Accentus Music. Així, este diumenge la 2 de TVE retransmetrà a les 08.30 hores el Concierto de Aranjuez del mestre Rodrigo, dirigit per Liebreich i amb la guitarrista Ana Vidovic. En este sentit, Llimerá ha incidit en el fet que «és importantíssim treballar amb una productora de la qualitat i prestigi d'Accentus Music, que ens permet tindre una gran visibilitat internacional a través de diversos canals artístics».
Estrena a Espanya
Igualment, l'Orquestra de València i Alexander Liebreich estrenaran a Espanya, demà divendres, a les 19.30 hores a la Sala Iturbi, l'òpera de Toshio Hosokawa The Maiden of the Sea amb llibret del mateix compositor, text d'Oriza Hirata i basat en l'obra de teatre Noh Futari Shizuka. Hosokawa, qui va assistir ahir a l'esdeveniment de València Music City, és compositor resident en la present temporada i acaba de rebre el Premi Fundació BBVA «Fronteres del Coneixement en Música i Òpera». L'argument, dos personatges, Helen, una jove refugiada i Shizu, un esperit difunt que canta el seu dolor per la guerra, entaulen un poètic diàleg. L'autor nipó oferix hui una classe magistral a joves estudiants i demà, prèviament al concert, a les 18.15 hores a la Sala Rodrigo, el públic podrà assistir a una xarrada introductòria.
És la primera vegada que podrà veure's en el Palau de la Música una mostra del teatre Noh de la tradició japonesa a través de la versió semiescenificada d'esta òpera, la direcció escènica d'Andreas Morell i amb escenografia i disseny de llum d'Adán Hernández Salazar. Intervindran la soprano Christina Daletska i Ryoko Aoki, veu noh, que és una artista única i pionera en este gènere, tradicionalment executat per homes, que té les seues arrels en el segle VIII. Pràcticament desaparegut en l'era Meiji i amenaçat després de la IIGM, el teatre Noh ha recuperat l'esplendor com a principal forma de teatre japonés, que ha influït tant en el teatre de titelles com en el Kabuki.