L'Orquestra de València torna a la Rambleta, demà dijous a les 19.30 hores, sota la direcció de Ramón Tebar, per a interpretar un programa que mostra l'evolució del gènere concertant, des del classicisme de Wolfgang Amadeus Mozart fins al segle XX d'Igor Stravinski i Alberto Ginastera.
D'aquesta manera, el concert començarà amb la Simfonia concertant per a oboé, clarinet, trompa, fagot i orquestra de Mozart, que tindrà com a solistes de la mateixa formació simfònica als professors José Teruel, José Vicente Herrera, Santiago Pla i Juan Enrique Sapiña. Les Danses concertants de Stravinski i les Variacions concertants de Ginastera, completen el programa.
La presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacat que amb aquesta nova visita a la Rambleta "seguim acostant l'Orquestra de València a nous públics, mitjançant concerts i programes d'indubtable interés i amb la mateixa qualitat que els de la temporada d'abonament". Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha afegit que "volem que la ciutadania puga gaudir de la labor com a solistes de les nostres professores i professors, de la seua versatilitat i del seu alt nivell interpretatiu".
La Simfonia concertant per a oboé, clarinet, trompa, fagot i orquestra que inicia el programa no està exempta de controvèrsia, ja que existeix el dubte que la seua autoria siga de Mozart. No obstant això, és molt popular en l'actualitat, és interpretada amb regularitat i té una gran consideració per part dels músics. Les Danses Concertants és una suite de diverses danses, que Stravinski va compondre el 1941 i 1942 a Hollywood, per encàrrec de Werner Janssen, de l'Orquestra de Cambra de Los Ángeles. Per últim, les Variacions concertants de Ginastera van ser compostes el 1953 per encàrrec de l'Associació "Amigos de la Música" de Buenos Aires. L'obra s'inscriu en el període en el qual el compositor argentí va transcriure diversos materials folklòrics tradicionals.