Nits De Cinema 2022: Cinema d'estiu gratuït en La Nau de la Universitat de València

La Universitat de València realitza una variada programació de pel·lícules gratuïtes en La Nau del 5 al 21 de juliol

Guardar

Nits de Cinema mitjans
Nits de Cinema mitjans

La Universitat de València ofereix la projecció d'en Nits De Cinema 2022. Del 5 al 21 de juliol un total de 15 pel·lícules seran projectades en La Nau a partir de les 22 hores de forma gratuïta. Totes les projeccions comptaran amb una presentació, així com un col·loqui posterior per a la discussió i l'anàlisi de les pel·lícules al costat d'experts i cineastes valencians.

A més, es celebraran dues conferències per a obrir i tancar la programació de 2022, ambdues a les 19 hores. En primer lloc, el 5 de juliol, María Zamora (Elastica Films), Ariadna Dot (Lastor Mitjana), Rafa Molés (Suica Films) i Alejandra Mora (Quatre Films), duran a terme una conferència sobre com és el procés de desenvolupar una producció independent i les traves que troben any rere any. Per a finalitzar, Nits De Cinema 2022 comptarà amb Bloody Girls, Aida i Elena, dues apassionades del cinema de gènere de terror i fantàstic que treballen en la indústria cinematogràfica.

La programació es divideix en diferents cicles, en els quals es projectaran diferents pel·lícules sota una mateixa premissa respectivament. Del 5 al 10 de juliol es projectarà el Cicle Noves Direccions, en el qual es podrà gaudir de pel·lícules de cineastes amb futur i independents. De l'11 al 14 de juliol és el torn del Cicle Al·lu(cine): Entre la raó i la desraó. Finalment, del 15 al 21 de juliol es projectaran les pel·lícules sota el Cicle Mirades Sobre Europa.

Cal recordar que per a poder assistir de forma gratuïta a les diferents projeccions i conferències, és necessari reservar plaça prèviament a través del següent enllaç: https://events.fundacio.es/o/61

Cicle Noves Direccions 5 - 10 de juliol

En les seues projeccions i posteriors col·loquis, es debatrà sobre la nova generació de cineastes espanyols; així com del futur del món artístic cinematogràfic espanyol i dels reptes als quals aquesta haurà d'enfrontar-se.

Obri el cicle Alcarràs (5 de juliol), segon llargmetratge de Carla Simón i Ós d'Or al Festival de Berlín, que ens parla des d'una mirada naturalista de la pertinença i les arrels, el passat i el present amb la defensa de la identitat pròpia com a eix.

Les tres següents propostes estan connectades sent les guanyadores dels Goya a Millor Adreça Novella. En LIbertad (6 de juliol), Las niñas (8 de juliol) i La hija de un ladrón (10 de juliol) trobem un cinema compromés, guions ben estructurats i una anàlisi profunda de les diferències de classe des de diversos punts de vista.

La amiga de mi amiga (9 de juliol) i Mi vacío y yo (7 de juliol) encara no han arribat a les sales de cinema i les dues recullen premis en el seu actual recorregut per festivals. Els seus protagonistes expliquen la seua pròpia història i ens fan partícips de la seua intimitat i de la cerca de les seues identitats.

Cicle Al·lu(cine): Entre la raó i la desraó 11 - 14 de juliol

Amb motiu de l'exposició "La Nau dels bojos, una odissea de la desraó" Nits de Cinema proposa Al·lu(cine): entre la raó i la desraó. Amb quatre títols que, des de perspectives, gèneres i tarannàs molt diferents, conten històries on l'estat mental ocupa un lloc central.

Luz que agoniza (11 de juliol), el melodrama clàssic de Hollywood d'on va nàixer l'expressió "fer llum de gas", que ha passat al llenguatge quotidià. Eloísa está debajo de un almendro (12 de juliol), una comèdia basada en una de les obres de teatre més conegudes d'Enrique Jardiel Poncela i, que rodada en plena postguerra espanyola, estableix rimes molt curioses amb la realitat que estava vivint el país.

Zauria(k) (13 de juliol), un documental sobre la bogeria, els malestars i la salut mental des d'una perspectiva feminista. I per a tancar el cicle, American Psycho , que expressa l'alienació i el caràcter altament psicopàtic de la societat hipercapitalista, centrada en el consum i la cobdícia.

Cicle Mirades sobre Europa 17 - 21 de juliol

En col·laboració amb el Programa Interact i el cofinançament de la Unió Europea es projecten cinc pel·lícules que fan reflexionar entorn de què significa Europa, la realitat europea, la multiculturalitat i la cooperació entre països i regions.

Italiano para principiantes (17 de juliol) i El festín de Babette (18 de juliol) ens traslladen a dues èpoques diferents de Dinamarca i al repte de la convivència entre cultures, classes i idiosincràsies diverses. Per la seua banda, tant Los miserables (19 de juliol) com Le Havre (20 de juliol) mostren alguns dels més importants desafiaments que les societats i els governs han d'encarar en la construcció d'una Europa veritablement integradora, solidària i justa.

I amb Caras y lugares (21 de juliol) es tanca la programació de Nits de Cinema coneixent persones, paisatges i maneres de vida revelats per la mirada del fotògraf JR i Agnès Varda.

Arxivat a:

Destacats