La Jove Orquestra de les Saturnals, sota la direcció de Mario Torres, protagonitzarà a l'Almodí, hui dijous i demà divendres en quatre sessions, la nova cita del cicle Menut Palau educatiu que organitza el Palau de la Música. Es tracta de la proposta "Música d'Entreguerres", un projecte artístic musical que pretén centrar l'atenció en aquelles músiques per a corda escrites durant la dècada dels anys 30, en especial dels compositors valencians republicans. D'aquesta manera, el recinte gòtic s'està omplint d'escolars d'ESO i Batxillerat, amb el seu professorat, per a assistir a aquestes sessions programades en horari matinal.
La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha recordat que "continuem fent valdre la música d'aquells compositors valencians que van desenvolupar un treball destacat en la II República, rescatant de l'oblit les seues partitures o estrenant-les, tant en l'abonament com en el cicle de cambra". "No podíem deixar d'estendre a l'àmbit educatiu", ha afegit Tello, "aquesta tasca tan necessària perquè les i les alumnes coneguen la seua música, i valoren la figura d'eixos compositors republicans que van ser represaliats o denigrats".
D'aquest mode, la jove Orquestra dels Saturnals ofereix un repertori poc freqüent d'uns joves compositors que aprofitant l'establiment de la II República, van emprendre nous projectes. Guiats pel seu mentor, Manuel Palau, aquest grup anomenat Dels Joves, estarà format per Vicente Asencio, Ricardo Olmos, Vicente Garcés Queralt, Emilio Valdés i Luis Sánchez. Un panorama sintetitzat d'aquesta època i la seua música és el que ofereix la Jove Orquestra dels Saturnals, una formació musical professional, integrada per joves músics titulats valencians, que recuperen tot aquell repertori musical, especialment valencià, que durant els segles XX i XXI no ha gaudit de la difusió i la interpretació deguda, per a contribuir a la formació i la difusió cultural, tant d'obres consagrades, com les del repertori contemporani i de nova creació.
El director del Palau, Vicent Ros, ha volgut incidir en el fet que "desenvolupem el nostre vessant pedagògic amb propostes didàctiques i amenes, que servisquen per a despertar en les i els escolars la passió per la música, i en especial que puguen acostar-se al nostre patrimoni històric musical".