"Lo nunca visto" o La rebel·lió de les dones invisibles a la recerca de l´extraordinari

L´obra de la companyia La Estampida arriba aquest divendres al TEM precedida de l´èxit de públic i excel·lents crítiques

Guardar

tem-musical
tem-musical

Tres dones, la vida de les quals s´ha convertit en un carreró sense eixida, uneixen les seues forces per crear l´espectacle definitiu, una cosa mai vista. Aquest és el punt de partida de l´obra de la companyia La Estampida que el Teatre El Musical posarà en escena el pròxim divendres: una reflexió sobre les decisions vitals i el desig de reivindicació d´unes dones a qui la societat ha convertit en poc menys que éssers invisibles, aspecte aquest últim que aporta al títol un doble sentit especialment revelador.

Lo nunca visto part d´una dramatúrgia de José Troncoso, director també de la peça, i basa la seua proposta en les emocions i en un metallenguatge escènic molt particular on el teatre es representa dins del teatre. Protagonitzada per les actrius Belén Ponce de León, Alicia Rodríguez i Ana Turpin, l´obra compta l´esperpèntica història d´una decrèpita professora de dansa i teatre infantil que, a un mes del tancament del seu estudi per culpa dels impagaments, decideix realitzar un espectacle que revolucione l´art contemporani. Sense recursos i amb un talent en hores baixes, tractarà de reclutar artistes compromeses amb la causa, tot i que a la seua crida únicament acudiran dos ex alumnes: una yonki gallega i una mestressa de casa que acaba de donar-se a la fuga.

El muntatge, el segon que signa La Estampida després de Las Princesas del Pacífico, arriba a València enmig d´una gira que s´allargarà fins al pròxim mes d'octubre i després de representar-se amb gran èxit en diferents escenaris nacionals. En paraules d´aquesta companyia madrilenya, “el que fem és pujar a les taules a personatges que normalment són invisibles per a la societat, i ens preguntem per la seua història, per la cadena d´esdeveniments que els ha portat fins a aquest punt de no retorn. D´aquesta manera, l´espectador assisteix a les equivocades eleccions vitals que acaben convertint a aquestes persones en personatges”.

Arxivat a:

Destacats