Cultura

Lluna, la nova producció de l'Escalante, proposa una experiència interdisciplinària per a estimular la curiositat dels més joves

L'obra de L'Horta Teatre dirigida per Juan Pablo Mendiola s'estrena el 22 de febrer

1 minut

Escalante

Estimular la curiositat dels joves espectadors a través de les arts escèniques, la ciència i la tecnologia és l'objectiu de Lluna, la nova producció del Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València. Un espectacle que es troba en plena gestació i desenvolupament, creat per L'Horta Teatre i dirigit per Juan Pablo Mendiola, que pujarà a l'escenari del Teatre Principal el pròxim 22 de febrer.

Com explica la diputada de Teatres, Glòria Tello, "Lluna és la segona de les tres produccions pròpies que estrenem aquesta temporada a l'Escalante. Una aposta segura al càrrec d'una de les companyies més sòlides, afermades i amb major recorregut en l'escena teatral valenciana. Una peça dramatitzada que es va quedar pendent l'any passat per la pandèmia i que ara recuperem amb gran il·lusió".

Dones astrònomes i astronautes

L'espectacle de nova creació amb talent cent per cent valencià és un projecte escènic en el qual convergeixen el teatre de text, la dansa contemporània, la música, la poesia i l'audiovisual per a oferir una experiència interdisciplinària que busca estimular la curiositat dels més joves. I ho fa amb una aventura galàctica protagonitzada per una xiqueta, Lluna, que tractarà de desentranyar al costat dels seus amics alguns dels misteris de l'univers.

Com explica L'Horta Teatre, l'espectacle, immers ara en els últims ajustos i en els assajos, "pren com a referents les trajectòries de dones astrònomes com Maria Mitchell i Ruby Payne Scott, o les astronautes Valentina Tereshkova, Sally Ride i Mae Jemison", al mateix temps que recorre als estudis de Stephen Hawking, Michio Kaku o Carl Sagan "per a establir una base científica sobre la qual deixar créixer la poètica que envolta la pols estel·lar".

Però Lluna també beu de referents cinematogràfics, com les pel·lícules 2001, Gravity, Interstellar o Contact. "Estem treballant a partir de materials didàctics d'astronomia comprensibles per a xiquets entre 7 i 10 anys i altres materials avançats amb intenció de jugar amb ells de manera dramàtica i visual", assenyala aquesta companyia valenciana amb més de quatre dècades de presència en el panorama teatral.

Tots els espectacles produïts per l'Horta Teatre han sigut escrits per autors contemporanis, una tradició que prosseguix amb Lluna, la dramatúrgia i la direcció de la qual signa Juan Pablo Mendiola. El recognoscible segell de Mendiola -que li va valdre, entre altres, el Premi Max al Millor Espectacle Infantil de 2015 per Dot (Maduixa Teatre)- impregna també la nova producció de l'Escalante quant a la investigació de nous llenguatges i l'ús de la tecnologia.

La programació de Lluna posarà en òrbita al Teatre Principal durant quasi un mes amb funcions escolars que es desenvoluparan des del 22 de febrer al 14 de març, i amb quatre funcions obertes al públic general que tindran lloc els diumenges 21 i 28 de febrer i els diumenges 7 i 14 de març.

Etiquetes: