Cultura

Llíria reconeix el treball de les federacions Espanyola i Valenciana de societats musicals

1 minut

CESM. Premios. Foto familia

L'Ajuntament de Llíria, Ciutat de la Música, comparteix amb la Diputació el seu interés per la conservació del patrimoni cultural i musical de centenars de municipis. La corporació ha reforçat la seua gestió sobre este tema amb una àrea específica per a les Bandes de Música, mentre que la capital del Camp de Túria consolida els seus premis Jaume I amb un reconeixement al treball que exerceixen les federacions musicals, tant en l'àmbit autonòmic com en el nacional.

En la gala que va tindre lloc el dimecres 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat, Llíria va entregar els seus premis a la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM), la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), el compositor i director Juan Vicente Mas, el gestor cultural Vicent Escrig i el Tribunal de les Aigües.

Quatre dels cinc guardons estan directament relacionats amb l'activitat musical. La CESM per la seua defensa dels interessos de 1.100 societats musicals, amb 80.000 músics i 120.000 alumnes d'escoles de música, a més d'un milió de socis; la federació valenciana per la seua implicació en la vertebració del territori des de l'associacionisme i el desenvolupament cultural; Juan Vicente Mas, per la seua trajectòria en el món de la música; i Vicent Escrig, per la seua labor en el teixit associatiu de les bandes de música.

La Diputació de València, a través de la delegació de Bandes de Música que dirigeix el diputat Jordi Mayor, felicita a tots els premiats en esta segona edició dels Jaume I de Llíria, inclosos el president de la CESM, Vicente Cerdà, i la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat, Daniela González, amb la qual s'ha reunit esta mateixa setmana, per a abordar nous projectes de col·laboració. Tots ells van rebre el guardó de mans de l'alcalde de Llíria, Manuel Civera.