La Passejà de Sant Onofre ha sigut un dels actes més emotius de les festes de Quart de Poblet. Els veïns van acompanyar al sant pels carrers de la població amb música i molta pólvora. La festa originària es remunta al segle XVIII quan en la primavera de 1723 els pagesos van decidir demanar al Sant la seua intercessió per a pal·liar la sequera. La nit del 9 al 10 de juny va començar a ploure i a mesura que avançava la tempestat esta es va convertir en pedra el que en lloc de millorar la situació podria fer malbé la collita i donar pas a una època de fam. Els agricultors van eixir als camps a salvar el que pogueren de la collita i en arribar es van adonar que la pedra solament queia en la població. Acte que van entendre com un senyal de la protecció del patró del poble pel qual van acudir a l'ermita i van traure el camina de vell ermità per a agrair-li la seua intervenció miraculosa. Des de llavors, esta tradició té en la música, el foc i la participació popular els seus senyals d'identitat.
Castells de focs artificials en honor al sant, musica tradicional de tabal i dolçaina i de bandes és el que han pogut gaudir tots aquells que s'han acostat a venerar al sant.
Des d'enguany, el consistori espera que es declare la Passejà de Sant Onofre, Festa de interés turístic autonòmic amb la finalitat de reconéixer la importància d'aquesta festivitat.
Festa d'Interés Turístic de la Comunitat Valenciana
El passat mes de juliol, el ple de l'Ajuntament de Quart de Poblet va aprovar per unanimitat sol·licitar a la Generalitat la declaració de la Passejà de Sant Onofre com a Festa d'Interés Turístic de la Comunitat Valenciana d'àmbit autonòmic. En estos moments, la petició realitzada a través de l'Agència Valenciana de Turisme encara no té cap resolució per part de l'administració autonòmica.