La Institució Alfons el Magnànim presenta una programació potent per al 2020

El Magnànim incrementa vendes, duplica publicacions editades i aferma la seua aposta per autores i el valencià

Guardar

balance-magnanim
balance-magnanim

La vicepresidenta de la Diputació i presidenta de la Institució Alfons el Magnànim, Maria Josep Amigó, juntament amb el director de la institució, Vicent Flor, han presentat, aquest matí, l'informe de resultats de 2019, així com la nova línia de treball per a 2020 i l'avançament de la programació preparada que, en paraules de Vicent Flor, "és una de les més potents de la història del Magnànim".

Maria Josep Amigó ha realitzat un balanç "molt positiu" de les dades de la Institució Alfons el Magnànim entre el 2016 i el 2019. I és que no només l'increment de les publicacions ha sigut notori, "arribant a editar en 2019 un 110,34% més que en 2016", sinó que, a més, ha vingut acompanyat d'un increment de les vendes molt significatiu. En aquest sentit, si en 2016 les vendes van ser de 37.000 euros, en 2019, i a data de 13 de desembre, aquesta xifra ha augmentat fins als 71.372 euros. Un augment que es deu, en part, "a la millora de la difusió i distribució, però també a la publicació de llibres de més interés per a la ciutadania".

Així mateix, la presidenta d'Alfons el Magnànim també ha volgut ressaltar, d'una banda, l'increment de publicacions en valencià – el 61% del total – que "aconseguirà quasi el 70% del total en 2020, convertint-se en la major producció valenciana d'una editorial no universitària valenciana", com l'aposta per l'edició de publicacions escrites per dones. Així, en 2020, el Magnànim incrementarà el percentatge de dones al 27,1%, però sempre "tenint en compte els paràmetres de qualitat", ha apuntat el director de la institució.

Vicent Flor s'ha mostrat satisfet amb els resultats que, una vegada més, demostren que "el valencià també ven", però ha reconegut que la societat valenciana segueix sense ser "una societat lectora". Per això, des de la institució tenen com a objectiu continuar integrant-se en el dia a dia de la ciutadania i afermar-se, encara més, com un referent del coneixement i el pensament. D'aquesta manera, continuaran en la línia de l'organització de debats i actes culturals, que tant d'èxit estan tenint.

Finalment, el director d'Alfons el Magnànim ha presentat la programació d'edicions per a 2020, que ha qualificat de "potent". Es tracta de la primera programació exclusiva del nou període, i constarà de 53 publicacions editades, directament, pel Magnànim. Per al 2020, s'apostarà per llibres de temàtica social i actual, com a ‘Menas. Cuando una etiqueta invita a vulnerar los derechos de la infancia’ de Miriam Gómez Blanes; per la traducció al valencià d'obres destacades, com 'La propaganda totalitaria' de Siegfried Kracauer que "mostra com s'utilitza a favor de l'extrema dreta, i que tan d'actualitat està"; així com l'aposta per autors i autores valencians, la divulgació de les comarques valencianes i les arts en totes les seues modalitats.

Com a novetat, s'inclou tant la divulgació científica amb la col·lecció 'Urània', com una col·lecció sobre artistes valencians dirigida per Martí Domínguez. Per descomptat, tampoc faltaran les revistes 'Debats' i la 'Revista Valenciana de Filologia'.

Destacats