La comèdia musical en valencià “Happy End” porta al Teatre Principal l'obra de Bertolt Brecht

Basada en l’obra de Bertolt Brecht i Dorothy Lane, amb música de Kurt Weill, “Happy End” reunirà a una vintena d’actors en l’escenari del Teatre Principal del 2 al 25 de desembre

Guardar

RdP presentación coproducción Happy End foto_Abulaila (2)
RdP presentación coproducción Happy End foto_Abulaila (2)

La diputada delegada de Teatres, Rosa Pérez Garijo, ha presentat aquest dimecres en el Teatre Principal la comèdia musical “Happy End”, una obra produïda conjuntament entre la Diputació de València i CulturArts de la Generalitat, junt amb el conseller de Cultura i Educació, Vicent Marzà, el director d'escena Salva Bolta i l'actriu María José Peris.

Pérez Garijo ha expressat la satisfacció de la Diputació per estrenar l'espectacle i ha agraït la col·laboració amb l'administració autonòmica per impulsar amb “il·lusió” uns canvis en el teatre públic que considera “molt necessaris” i responen a les demandes dels professionals del sector.

“El que més demandava la professió era producció i, per tant, que hui estiguem presentant aquesta coproducció entre dues administracions marca una nova etapa molt important”, ha destacat la diputada.

“Happy End”, que s'oferirà del 2 al 25 de desembre en el Teatre Principal, és una divertida òpera còmica en valencià que reunirà a 28 intèrprets en l'escenari sota la direcció de Salva Bolta, així com una orquestra amb la direcció musical de Jesús Salvador Chapi.

Basat en l'obra de Bertolt Brecht i Dorothy Lane, amb música de Kurt Weill, l'espectacle se situa en la Chicago de 1929 i guarda paral·lelismes amb la societat actual perquè es dóna un “triomf absolut del capitalisme”, ha assenyalat Bolta.

Aquesta producció de gran format, que després de València es traslladarà a Alacant i Castelló, suposa a més la posada de llarg del Teatre del Poble Valencià, el segell de teatre públic de l’Institut Valencià de Cultura.

El conseller Vicent Marzà ha agraït a la diputada Rosa Pérez Garijo l'esforç de la Diputació per “millorar l'impacte de les polítiques culturals”, un àmbit que les administracions havien de “rellançar a través de la producció pròpia”, segons ha apuntat. En concret, la producció de “Happy End” ha suposat 220.000 euros, en els quals la Diputació i l’Institut Valencià de Cultura han participat al 50%.

 

Impuls al teatre públic

La diputada Rosa Pérez Garijo ha posat de manifest allò “fonamental” de la col·laboració entre administracions “per a avançar en polítiques per a l'interès general” i ha aplaudit els “canvis que arriben amb el nou govern” a nivell autonòmic i provincial.

En aquest sentit, la diputada ha afirmat que la Diputació ha passat d'oferir una producció teatral l'any passat a cinc durant el present curs.

A més de “Happy*End”, l'ens provincial ha produït “En la orilla” (de Rafael Chirbes amb el Centro Dramático Nacional, K Producciones y La Pavana) i en el Teatre Escalante ha ampliat la seua producció a tres obres: “Les aventures de T. Sawyer” (de la Teta Calva i Xavo Giménez) “Vives” (de Gabi Ochoa i la companyia El Punto G) i “Els viatgers del temps” (de Pot de Plom sota la direcció de Xavi Castillo).

Pérez Garijo ha destacat que s'estan produint “canvis necessaris en el teatre” que es reflecteixen tant en l'impuls a les produccions com en l'acolliment del públic, i que en el cas de les funcions de l’Escalante ja ha esgotat les entrades.

Destacats