L'OV, Rial, Mitterrutzner i Liebreich tanquen l'abonament de tardor en el teatre Principal esgotant les entrades

Guardar

Nuria Rial © Merce Rial
Nuria Rial © Merce Rial

La soprano espanyola Nurial Rial i el tenor austríac Martin Mitterrutzner, debuten demà dimecres amb l'Orquestra de València i sota la direcció del seu titular, Alexander Liebreich, en l'últim concert de la temporada de Tardor del Palau de la Música. Els dos cantants lírics pujaran a l'escenari del Teatre Principal, per a interpretar cèlebres àries belcantistes i del classicisme de Gioacchino Rossini i Wolfgang Amadeus Mozart. Així mateix, la formació simfònica valenciana abordarà, a més, unes altres obres molt conegudes també de Mozart i de Piotr Ilitx Txaikovski.

Es tracta d'un concert que ha despertat molta expectació, esgotant ràpidament les entrades del Teatre Principal, i la segona vegada que s'ompli el teatre valencià aquest trimestre. La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha valorat aquesta temporada com a "molt satisfactòria pel nivell interpretatiu aconseguit per les professores i professors de l'Orquestra, pel treball i per la il·lusió que està generant el nou director titular, i per la qualitat de les i els solistes i directors convidats".

Cal destacar que malgrat les circumstàncies de la pandèmia, hi ha hagut una mitjana d'assistència d'un 85% en els sis concerts programats. En aquest sentit, Tello ha afegit que "estem molt contents de la resposta del públic i per una dada que ens il·lusiona molt, ja que hem apreciat un destacat increment de joves que han volgut veure a solistes com Leonskaja, Midori, Apellániz i, sobretot, al nostre artista resident, Pablo Ferrández".

El públic que assistisca demà al Principal podrà escoltar una primera part dedicada a Mozart amb la Simfonia núm. 38 en re major, KV 504 "Praga", per a després Rial i Mitterrutzner cantar les àries Ach, ich fühl's i Dies Bildnis ist bezaubernd schön de l'òpera Die Zauberflöte (La flauta màgica), així com Dove mai son!... Tu mi lasci? de La finta giardiniera. La segona part començarà amb Rossini, de qui s'interpretarà l'obertura de L'italiana in Algeri i les àries All'ombra almena de Il viaggio a Reims, Intesi ah! tutto intesi... Tu seconda il mio disegno de Il turco in Italia i Forse un di conoscerete de La gazza ladra. Conclourà el concert amb una selecció de la cèlebre i melòdica suite d'El llac dels cignes de Piotr Ilitx Txaikovski.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha volgut incidir en el fet que "tanquem la temporada amb el debut amb la nostra Orquestra de dues de les veus més importants de l'escena internacional, que són reconegudes especialistes en el repertori líric del concert". Ros ha expressat que aquest programa "és tot un regal de Nadal per al nostre públic; un magnífic preludi musical de les festes, que volem compartir amb totes les persones que estimem la música".

Núria Rial és una de les veus paradigmàtiques del repertori barroc i clàssic a Europa dels últims anys. Amb una activitat que té l'epicentre en l'àmbit concertístic i discogràfic, els amplis interessos artístics de Núria inclouen la fusió amb estils com el jazz o el flamenc, el diàleg amb altres disciplines, o l'òpera, i ha actuat en teatres com la Monnaie, Staatsoper unter den Linden, Théâtre des Champs Elysées, Grand Théâtre de Genève, o Teatre Reial de Madrid. Actua habitualment en les principals sales de concert i festivals europeus, com el Salzburger Festspiele, el Lucerne Festival o el Bachfest Leipzig, amb directors com Antonini, Capuano, Currentzis, Fischer, Goodwin, Hengelbrock, Jacobs, Minkowski o Pinnock.

Martin Mitterrutzner es va formar amb Brigitte Fassbaender. Als 10 anys es va pujar per primera vegada a l'escenari per encarnar el primer xic en La flauta màgica de Mozart dirigit per Sir John Eliot Gardiner. El 2007, amb vint-i-tres anys, va rebre la Medalla Eberhard-Wächter de l'Òpera Estatal de Viena. La temporada 2021/22 començarà en la Semperoper de Dresden, tornarà a l'Òpera Estatal de Baviera i a la Volksoper de Viena. Com a solista té un ampli repertori que va des de Bach i Händel fins a Britten i Sandström, i ha col·laborat amb l'Orquestra de la Ràdio de Munic, l'Acadèmia Internacional de Bach, les simfòniques de Bamberg, de la Ràdio de Baviera i Mont-real, així com l'Estatal de Hesse, el Concentus Musicus i l'Orquestra de Cleveland.

Destacats