Gloria Tello, presidenta del Palau de la Música, i Vicent Ros, director d'aquest, han presentat en roda de premsa la pròxima eixida internacional de l'Orquestra de València. Aquesta viatjarà a París per a oferir un concert amb "clar sabor francés" el dia 8 d'abril.
L'espai triat ha sigut la Sala Gaveau, un enclavament gens fortuït, ja que va ser en aquesta sala on el compositor valencià José Iturbi va iniciar els seus concerts quan va arribar a París sent encara molt jove, i on també la seua germana, Amparo Iturbi, va dur a terme el seu primer concert fora de València.
La presidenta i el director del Palau han manifestat que els hauria agradat que aquesta eixida s'haguera pogut realitzar la temporada passada, en la qual es va commemorar el 125 aniversari de la figura de José Iturbi, però per la situació de pandèmia es va haver de posposar.
El concert començarà amb la impressionista partitura 'Ma mere l'oye' de Maurice Ravel i continuarà amb el cicle de cançons 'Les Nuits d'été', op.7 d'Hector Berlioz, cantat per la mezzosoprano alemanya Anna Lucia Richter. L'obertura 'La Capricciosa Corretta' de Vicente Martín i Soler, i la romàntica Simfonia nº5 'Reforma' de Félix Mendelssohn completaran el programa.
Vicent Ros ha expressat la seua satisfacció que l'Orquestra puga tornar a eixir de les fronteres nacionals després de dotze anys, i espera que aquesta siga la primera eixida de moltes amb el nou director titular Alexander Liebreich, que va arribar a València el passat octubre. Ha assegurat que ja s'estan gestant noves eixides molt interessants, tant dins, com fora d'Europa per a les pròximes temporades.
A més, la presidenta del Palau de la Música ha volgut agrair la col·laboració i ajuda que els han brindat diferents entitats per a la realització d'aquest concert, com ara la Cambra de Comerç, la UNESCO, el Consolat d'Espanya a París, Visit València, l'Institut Cervantes i el Liceu Francés, entre molts altres.
Aquesta eixida internacional resultarà molt beneficiosa per a l'Orquestra de València, no sols per donar-se a conéixer per Europa, sinó també per a crear nous vincles i visibilitzar la ciutat i el Palau de la Música. L'Orquestra es troba en un moment important de treball, i aquests nous projectes motiven als músics a continuar millorant de la mà del mestre Liebreich.
El concert a París suposarà l'avantsala de la temporada 2022-2023, en la qual l'Orquestra de València complirà 80 anys. Aquesta pròxima temporada s'espera que siga l'última fora del Palau de la Música, ja que, segons Gloria Tello, aquest mes de març, si no sorgeix cap inconvenient, començaran les obres que duraran com a molt quinze mesos.
Tant Tello com Ros desitgen que la temporada 2023-2024 s'inicie ja en el restaurat Palau de la Música, amb un gran concert coral de l'Orquestra de València, si pot ser a la Sala Iturbi, la reforma prioritària de les obres.