L’Escalante inaugura el cicle Memòria Històrica amb “La piedra oscura” de CDN, guardonada amb 5 Premis Max

Del 20 al 22 de desembre el Escalante proposa una programació destinada al públic adult

Guardar

1-la-piedra-oscura_0
1-la-piedra-oscura_0

El teatre més compromés articula el cicle de Memòria Històrica que el Escalante Centre Teatral, dependent de la Diputació de València, inaugura hui al Teatre El Musical.

Del 20 al 22 de desembre el Escalante proposa, per primera vegada en el seu recorregut, una programació destinada al públic adult a través de quatre recorreguts emocionals que reflexionen sobre el nostre passat des de la ficció teatral.

“El teatre és sempre un espai per a l’encontre, per a donar veu als altres i anomenar les persones. Cada funció de teatre és un exercici de memòria que ens permet recordar i donar vida a molts personatges que ens ajuden a crear un relat col·lectiu, com a societat, i també individual”, explica Josep Policarpo, director del Escalante i programador d'aquest cicle.

I una mica de tot açò, prossegueix, hi ha en els 4 espectacles programats: “Tots naixen d'un impuls interior molt profund i tenen un grau de compromís tan gran entre els equips que els han fet possible que cada funció acaba sent una experiència emocional única i molt intensa”.

El cicle s'obri matí en el Teatre El Musical amb “La piedra oscura”, de Centro Dramático  Nacional i Lazona Teatro. Un espectacle sobre la memòria com a espai de justícia, reconegut amb 5 Premis Max en el qual Alberto Conejero ha volgut compartir “un trist mandat d'esperança, la possibilitat de la trobada amb l'altre en els temps més foscos, la confiança en el llenguatge i en la memòria com a espais per a l'humà” (20 desembre-20:00h-TEM).

De la mà de Meriyanes Produccions recorrerem, per la seua banda, “Kilòmetres” carregats de lluita, tristeses i alegries a través de la història familiar (21 desembre-20:00h-TEM).

“A mí nunca me cortó la cabeza”, de Lupa Teatre i “Yo maté a Carmencita Polo”, (22 desembre-20:00h-TEM) són les dues peces curtes i íntimes d'autores valencianes que combinant l'humor i el drama tancaran el Cicle de Memòria Històrica.

Guadalupe Sáez, autora de la primera obra, destaca “la necessitat d'abordar la memòria històrica a través de la ficció teatral per a tancar les ferides i seguir avant”, i Mafalda Bellido, autora de l'altra peça, assenyala que els espectacles d'aquesta temàtica “apel·len a un sentiment enterrat i enfronten al públic cara a cara amb ell a través de la ficció i l'humor”.

Arxivat a:

Destacats