El Palau de les Arts es prepara per a començar, al setembre, el programa més variat que ha oferit al llarg de la seua existència. Durant aquestes últimes temporades, hem pogut escoltar en aquest emblemàtic auditori les millors òperes, orquestres i fins i tot intèrprets de música clàssica. Grans veus i cèlebres músics s'han encarregat d'omplir, any rere any, el pati de butaques de les Arts.
Tanmateix, malgrat tot això, els programes del Palau mai han destacat per la seua diversitat de gèneres musicals -ja que sempre s'han interpretat obres clàssiques en l'escenari d'aquest centre cultural-; en canvi, el programa de la següent temporada, trenca amb tot l'anterior, oferint-nos un elenc d'artistes variat i una varietat de músiques per a tots els públics.
MÚSICA D'ORIGEN GERMÀNIC EN ELS ARTS
Si fullegem el programa de la temporada 2019-2020 de les Arts, segurament ens cride l'atenció el títol d'un dels cicles que proposa el Palau: Lieds. Encara que sapiem del que es tracta, continua sent estrany que se li dedique un cicle sencer a un gènere menor com és el lied, una forma musical d'origen germànic i creada en el Romanticisme (s. XIX) que necessita ser interpretada per un cantant i un pianista.
Aquest cicle és una de les majors novetats de la següent temporada, ja que, en ell, trobarem cantants com la soprano Ainhoa Arteta o el contratenor Philippe Jaroussky -segurament, la veu masculina amb un registre més agut del panorama musical actual, molt similar a la dels cèlebres "castratis"-, dos reeixits intèrprets que han actuat en diverses òperes d'èxit mundial però que, actualment, a causa de la seua gran fama entre el públic avesat, fan gira en solitari. Els altres cantants que completen aquest peculiar cicle musical són Piotr Beczala, Violeta Urmana i Simon Keenlysid.
FLAMENC, JAZZ I FADO
Altres dos gèneres mai vistos en el Palau són el flamenc, el jazz i el fado. Comencem pel primer dels gèneres afirmant que les Arts li dedica un cicle a la tradició musical del sud del nostre país. El Cigala, un dels cantaors millor reconeguts a escala mundial, obrirà el dia 15 de novembre aquest nou cicle musical, el qual farà un repàs pel flamenc actual amb artistes com Rocío Márquez, Duquende i Manuel Lombo.I sí, també hi haurà jazz i fado, aqueix gènere musical d'origen portugués que va començar a guanyar adeptes en el 2017, any en què Salvador Sobral, el cantant lusità, va guanyar el festival d'Eurovisió. En el cicle anomenat 'Altres músiques', trobarem el famós pianista de jazz experimental Chick Corea i l'artista portuguesa Mariza, una eminència en el món del fado.
ELS CICLES DE SEMPRE, MILLOR QUE MAI
A banda de totes aquestes novetats, el programa de la nova temporada continuarà incloent-hi això que sempre ha oferit: òpera, dansa, concerts simfònics, i grans intèrprets. El primer espectacle del qual podrem gaudir serà l'òpera bufa 'La nozze di Fígaro', composta per Mozart, seguida d'altres com 'Nabucco', de Verdi, 'Elektra', de Strauss, o 'Ariondante', de Händel. A més, també s'interpretarà una coneguda sarsuela: 'La tabernera del puerto', de Pablo Sorozábal.Quant als espectacles de dansa, destaquen 'Carmen', de Bizet, interpretada per la Companyia Nacional de Dansa, 'Atman, el comiat', en la qual actuarà Ananda Dansa, i 'Una oda al temps', per la Companyia María Pagés.
En els altres cicles, podrem veure a la famosa mezzosoprano estatunidenca Joyce DiDonato i a famosos directors com James Gaffigan, Michele Mariotti, Gustavo Gimeno, Juanjo Mena, Ivor Bolton i Daniele Gati, els quals s'encarregaran de conduir a l'Orquestra de la Comunitat Valenciana.