Gloria Tello inaugura l'exposició "Una aproximació a la Geometria Valenciana" al Museu de la Ciutat que estará fins al 22 de novembre

L'exposició reflecteix la influència valenciana en l'evolució de l'art contemporani espanyol

Guardar

0717 Exposició “Una Aproximació a la Geometria Valenciana” 2
0717 Exposició “Una Aproximació a la Geometria Valenciana” 2

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, ha presentat aquest matí l'exposició 'Una Aproximació a la Geometria Valenciana', composta per més de 50 obres de 17 autors que remarca "la influència de l'abstracció geomètrica valenciana en l'evolució de l'art contemporani espanyol". Es tracta de la primera exposició impulsada conjuntament per l'Ajuntament de València i la Fundació Chirivella Soriano i que està disponible des de hui divendres 17 de juliol, fins al 22 de novembre de 2020 al Museu de la Ciutat.

L'exposició gira entorn del moviment d'abstracció geomètrica valenciana i així, conforma la primera exhibició que realitza l'Ajuntament de València en col·laboració amb la Fundació Chirivella Soriano, tot i que posseeixen un conveni des de l'any 2005. En ella, es demostra com ha explicat Tello "la influència de l'abstracció geomètrica valenciana en l'evolució de l'art contemporani espanyol". En aquest sentit, la regidora ha explicat que "l'abstracció geomètrica va arribar tard a Espanya, com altres coses a causa de la Dictadura, però va arrelar amb força, especialment a les terres valencianes gràcies a figures com Eusebio Sempere, Mónika Buch, Amadeo Gabino, Vicente Castellano, Salvador Vitòria, Joaquín Michavila, Soledad Sevilla, José María Yturralde, Manolo Gil, Javier Calvo o José Iranzo, entre altres", autors dels qui podem trobar algunes obres a la mateixa exposició.

Els 17 autors i autores que estàn presents a l'exposició són: Manolo Gil, Vicente Castellano, Eusebio Sempere, Monika Buch, Salvador Victoria, Salvador Montesa, Joaquín Michavila, Javier Calvo, José Iranzo, José María Yturralde, Jordi Teixidor, Martín Noguerol, Encarna Sepúlveda, Patricia Bonet, Ferrán Gisbert, Oliver Johnson i Robert Ferrer, amb els quals el públic assistent es pot submergir en un total de 50 obres. El president de la Fundació Chirivella Soriano ha assegurat que "no fa falta saber de geometria per a entendre i gaudir de l'exposició". "Les formes geomètriques sorgeixen sense parar, la geometria pot ser entesa com una explicació de la vida mateixa", ha conclòs.

Per la seua part, el president de la Fundació Chirivella Soriano, Manuel Chirivella, ha remarcat la importància d'"una sinergia entre el públic i privat que permet ampliar l'espectre de l'art contemporani gràcies a la cessió d'espais i centres municipals". Igual que la regidora Tello, Chirivella ha subratllat que "el procés d'assimilació del fragment geomètric de l'art contemporani no es pot explicar sense els valencians i les valencianes"; una abstracció geomètrica valenciana que segons Chirivella conforma "una estètica i postura que s'ha consolidat com una de les tendències amb major continuïtat de l'art contemporani".

Així mateix, Tello ha agraït el treball de Manuel Chirivella, president de la Fundació Chirivella Soriano per "la seua tasca permanent de suport a l'art valencià i a la cultura en general, a través de les exposicions, activitats, tallers i conferències que s'organitzen des del Palau de Joan de Valeriola i per iniciatives com aquesta". "No hi ha més art més pur i absent de subjectivismes que el que es basa en la línia, els polígons simples i el color. Així pensava en 1915 Malevitx i així pensem molts de nosaltres", ha afegit Tello, qui ha fet valdre "una meravellosa exposició en la qual artistes valencians i valencianes es basen en la geometria per a poder expressar el seu art i mostrar la seua creativitat". És per això que la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals ha fet una crida a la ciutadania perquè vaja al Museu de la Ciutat i visite l'exposició.

Destacats