La Fundació Bancaixa prorrogarà fins a l'1 de setembre l'exposició retrospectiva d'Eduardo Arroyo, que en un principi estava previst clausurar dilluns que ve 24 de juny. D'esta manera, s'amplia la possibilitat de visitar la mostra, que revisa la trajectòria d'una les "figures clau" de l'art contemporani espanyol més recent.
La mostra viatja per la trajectòria creativa d'una de les figures clau de l'art contemporani espanyol al llarg de sis dècades: des dels anys 60 fins a la seua defunció. Comissariada per Marisa Oropesa, està integrada per més de 80 obres entre pintures, escultures, dibuixos i collages que aprofundixen en les seues dos etapes creatives: durant el seu exili a París (1958-1976) i després (1976- 2018) després de la mort de Franco.
L'exposició inclou peces de la dècada dels 60 com 'Saint Bernard tonnelet' (1965) o 'Titan White Rembrandt' (1969) fins a 'El vaixell fantasma' (2018), l'última obra en la qual va treballar Arroyo abans de la seua mort, que està inspirada en la composició de Richard Wagner coneguda com 'L'holandés errant'.
La selecció de l'obra inclou 'Corder místic', la interpretació personal que l'artista va realitzar entre 2008 i 2009 del conegut políptic dels germans Hubert i Jan van Eyck que es conserva a Gant i en la qual Arroyo aporta el seu imaginari "envaint-lo de personatges com Peggy Guggenheim, Buñuel, María Callas o Ciutadà Kane, a més d'inserir la mosca o el boxador, alguns dels seus senyals d'identitat". La peça, que s'exposa per primera vegada a València, mostra el mestratge d'Arroyo com a dibuixant.
També inclou la projecció d'un extracte del documental 'Arroyo. Exposició individual', una peça audiovisual produïda el 2012 per la Fàbrica i el Cercle de Belles arts de Madrid. Amb motiu de l'exposició s'ha editat un catàleg amb la reproducció de les peces que formen part de l'exposició, que s'acompanyen de textos de Juan Manuel Bonet i de la mateixa comissària.
Dins del programa de mediació cultural i artística, la Fundació Bancaixa ofereix tallers didàctics gratuïts vinculats amb l'exposició i dirigits a escolars, majors, persones amb diversitat funcional i persones en risc d'exclusió social, així com visites comentades per a públic general i grups de la mà d'un expert especialista en art i mediació cultural.