Les Falles reconeixen la tasca multicultural del Centre del Carme

Guardar

L’Associació Cultural Fallera Na Jordana va lliurar l’Escut d’Or al director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont
L’Associació Cultural Fallera Na Jordana va lliurar l’Escut d’Or al director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), José Luis Pérez Pont, va rebre dissabte passat l’Escut d’Or de l’Associació Cultural Fallera Na Jordana, en reconeixement a la seua tasca al capdavant de la institució que ha transformat, a València, la relació dels públics amb la cultura contemporània.

Aquest distintiu reconeix Pérez Pont per una tasca “prolongada i reconeguda, que avala l’èxit i la gran afluència de visitants al Centre any rere any, de la qual cosa ens sentim molt orgullosos, perquè ha permés donar visibilitat al nostre benvolgut barri, i també per la seua desinteressada col·laboració amb el nostre col·lectiu”, tal com expressava l’escrit que ha lliurat l’organització. 

“Teixir xarxes, fer barri, acostar la cultura a tots els públics, i des de fa set anys incorporem per primera vegada la cultura popular i reconeixem el treball de les Falles en el context de la cultura contemporània. Una festa que, després de ser declarada patrimoni immaterial de la humanitat, continua obrint camins que la connecten amb la cultura del present i del futur, al mateix temps que salvaguarda la tradició. Vull expressar el meu agraïment a la històrica Falla Na Jordana per honrar-me concedint-me el seu Escut d’Or”, assegura el director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont. 

Falles i art contemporani

Des de l’arribada de Pérez Pont a la direcció, el Centre del Carme ha desenvolupat una línia de treball que vincula les Falles amb la creació actual, amb propostes dedicades a les i els artistes responsables de la falla municipal, com ara Okuda San Miguel, en 2018; PichiAvo, en 2019; Escif, en 2020 i 2021; Antonio Segura, ‘Dulk’, i Ceballos & Sanabria, en 2022, i Marina Puche, en 2023. A més, s’han produït per als claustres del CCCC intervencions artístiques en el context de les Falles, de la mà dels artistes Miguel Arraiz, Daniel García Andújar, Raquel Rodrigo, Javier Molinero, Bernat Ivars i el col·lectiu Radiante.

En aquest 2023, la mostra ‘Amor a primera tinta’, de Marina Puche, tancava diumenge passat, 28 de maig, amb un total 53.623 visitants, que han pogut gaudir de l’enginy, l’estètica i el disseny de l’artista a través d’una selecció de ninots, dibuixos, esbossos, murals i retallables en els quals es fusionen il·lustració i falles, a més de peces produïdes ‘ex professo’ per a l’exposició, i altres realitzades en porcellana; tot això acompanyat per una escultura de grans dimensions situada al claustre gòtic del Centre del Carme.

Destacats