L'exposició World Press Photo torna a València

La mostra, que podrà visitar-se del 19 d'octubre al 10 de novembre, s'exposa per 12é any consecutiu en la Fundació Chriviella Soriano

Guardar

Fotografia d'Alejandro Cegarra exposada a la World Press Photo 2024
Fotografia d'Alejandro Cegarra exposada a la World Press Photo 2024

La 67a edició de World Press Photo arriba a València este dissabte 19 d'octubre. La mostra, que reunix imatges fotogràfiques sobre els fets més rellevants del 2023, s'exposarà per 12é any consecutiu a la Fundació Chriviella Soriano i podrà visitar-se fins al pròxim 10 de novembre.

L'exposició anual de World Press Photo és la mostra de fotoperiodisme més destacada del món i en ella s'exposa, en diferents ciutats de tot el planeta, el treball dels premiats en el Concurs Mundial de Fotografia de Premsa de cada any. Creada en 1955 per un grup de fotògrafs holandesos, la fundació aprofita la seua experiència "per a guiar a periodistes visuals, 'storytellers' i públic de tot el món a través d'un panorama desafiador i emocionant".

En l'edició d'enguany, la fundació presenta els treballs dels guanyadors del concurs de fotoperiodisme com la documentació d'"alguns dels problemes més rellevants als quals s'enfronta el món hui dia". Des de conflictes devastadors i agitacions polítiques, fins a la crisi climàtica i el pas segur de migrants entre fronteres, la mostra visibilitza històries de "gran importància" en la societat actual amb la condició de "fomentar una major comprensió i consciència" sobre estos temes, alhora que recorda "la necessitat de la llibertat de premsa en tots els racons del món".

Entre els guardonats d'esta edició es troba el fotògraf de Reuters, Mohammed Salem, qui ha guanyat el premi a la foto de l'any amb una imatge d'una dona palestina bressolant el cadàver de la seua neboda en la Franja de Gaza. En la categoria d''Història de l'Any' la fotògrafa Lee-Ann Olwage ha sigut guardonada per un fotoreportatge que visibilitza els problemes de l'estigmatització de la demència a Madagascar. D'altra banda, Alejandro Cegarra, fotògraf del New York Times, ha guanyat el premi al Projecte de Llarga Duració per l'escenificació dels problemes als quals s'enfronten els migrants que tracten de travessar la frontera de Mèxic amb els Estats Units, sota el nom de "The Two Walls".
 

Fundació Xirivella Soriano


La Fundació Chrivella Soriano repetix acollint l'exposició de fotoperiodisme més prestigiosa del món, situant a València en el circuit internacional de la fotografia. Este organisme es va ocupar de rehabilitar la que ara és la seua seu i on s'exposen esta i moltes altres mostres: el Palau Joan de Valeriola.

Este edifici forma part del patrimoni gòtic de València i se situa en el centre històric de la ciutat, prop de la Llotja i del Mercat Central. El Palau compta amb més de mil m² d'espai expositiu en el qual, durant els 19 anys que porta en funcionament, ha servit de seu per a mostres de gran envergadura.

Els horaris per a visitar l'exposició són, de dimarts a dissabte, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, mentre que els diumenges és de 10 a 14 hores. El preu de l'entrada és de 4 euros per al públic general i de 2 euros per a menors de 14 anys, majors de 65 i estudiants.

La seu de la Fundació Xirivella Soriano es troba en el número 13 del carrer Valeriola (València) i es pot arribar mitjançant les línies 11, 60, 62 i 73 d'EMT València i les línies L1 i L2 de Metrovalència.

Destacats