L'exposició a la Casa Museu Blasco Ibáñez, reuneix les quaranta il·lustracions realitzades pel dibuixant Narciso Méndez Bringa per a la primera publicació d'aquesta obra de Blasco Ibáñez. El paradís de les dones es va anar publicant per capítols en la revista Blanco i Negro a partir del 9 d'octubre de 1921. Cada lliurament anava acompanyat per les il·lustracions de Méndez Bringa que es poden contemplar en la mostra i que s'han utilitzat també per a la reedició de l'obra. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, que ha inaugurat l'exposició, ha destacat la importància de la mostra "pel valor artístic dels dibuixos de Méndez Bringa i pel treball de recopilació que permetrà gaudir-los de primera mà a València".
L'exposició, El paradís de les dones il·lustrat, commemora el centenari de la publicació d'aquesta obra, conjuminant el talent literari de l'escriptor valencià amb la qualitat artística del dibuixant que la va il·lustrar per primera vegada. La regidora Gloria Tello ha manifestat que "de segur Blasco Ibáñez estaria encantat amb aquesta exposició per l'admiració que sempre va demostrar cap al treball dels il·lustradors".
Per a l'organització de la mostra s'ha comptat amb la col·laboració del Museu ABC i de la seua directora, Immaculada Corcho Gómez, atés que la primera publicació d'aquesta obra es va fer per capítols, en la revista Blanco i Negro, procediment molt habitual en el primer quart del segle XX.
A més d'aquesta exposició, per a commemorar el centenari de la publicació, s'ha reeditat l'obra de Blasco Ibáñez en una cuidada edició que compta amb les més de quaranta làmines de Méndez Bringa i amb dos textos que, a manera d'introducció, permeten contextualitzar l'argument de l'obra amb els dibuixos.
L'exposició romandrà oberta a la Casa Museu Blasco Ibáñez fins al pròxim 16 d'octubre. Es pot visitar en el seu horari habitual, de dimarts a dissabte de 10 a 14 h. i de 15 a 19 h. Els diumenges en horari matinal de 10 a 14 h.
D'altra banda, la regidora Glòria Tello, també ha avançat que des de l'Ajuntament de València s'està mantenint contacte amb la Fundació Centre d'Estudis Vicente Blasco Ibáñez per tal de fer algun tipus de commemoració pel 25 aniversari de la Casa-Museu de Blasco Ibáñez.
L'edila Glòria Tello ha ressaltat "l'aposta ferma" de l'Ajuntament per recuperar un dels valencians "més universals" i per això "no només cal posar en valor" la seua figura sinó també aquest Museu, que va ser la mateixa casa de l'escriptor. "Este és un sol un pas més dels molts que estem fent", ha assenyalat.
En aquest sentit, ha recordat que s'ha arreglat la pota de l'emblemàtica taula de marbre del balcó, de la qual s'ha fet una rèplica per poder preservar l'original del salnitre del balcó i que, de la mateixa manera, s'ha fet una renovació completa del discurs expositiu del museu, de la seua il·luminació i que s'han incorporat els documents i textos del fons inèdit de Blasco Ibáñez pel qual l'Ajuntament ha aportat 20.000 euros.