Cultura

L’exposició de Carmen Calvo es prorroga fins al 15 de gener

La mostra fa un recorregut per la trajectòria de l’artista valenciana, Premi Julio González 2022, a través d’un total de setanta obres

1 minut

Exposició de Carmen Calvo a l'IVAM

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) amplia fins al 15 de gener de 2023 l’exposició dedicada a l’artista Carmen Calvo (València, 1950), Premi Julio González 2022. El museu proposa un recorregut per tota la seua trajectòria a través de setanta obres que inclouen peces des dels inicis de la seua carrera artística fins a l’actualitat.

“L’origen d’aquest projecte és mostrar l’estudi de l’artista, obrir el seu arxiu i portar-lo al museu per a oferir una nova mirada sobre la seua trajectòria que pose en el centre les seues referències, les seues obsessions i les seues resistències”, va explicar Nuria Enguita, directora de l’IVAM, en la presentació de la mostra que aprofundeix en l’imaginari creatiu de Carmen Calvo.

L’exposició comença amb composicions d’inspiració arqueològica realitzades a finals dels anys setanta i huitanta, com ara ‘Silenci I’ i ‘Silenci II’, que presenten una de les primeres incursions de la creadora en el terreny de la instal·lació amb desenes de làpides blanques amuntonades sobre un mur del qual pengen més de mil punyals amenaçadors. 

En la nau central de la galeria 1 els visitants trobaran per primera vegada una recreació del taller de Carmen Calvo i una cambra fosca que reprodueix fragments de films que l’artista va revisionar durant la pandèmia. La mostra fa un recorregut pels seus treballs amb l’escultura, els objectes i els cossos (les nines, les figures de cera i els maniquins són part indissociable de l’imaginari creatiu de Carmen Calvo), les seues imatges fotogràfiques intervingudes i algunes de les inquietants obres en  què els cabells, símbol de la identitat de la dona, s’exhibeixen amb desvergonyiment.

Amb motiu de l’exposició, l’IVAM ha editat un catàleg que inclou textos de la co-comissària i directora de l’IVAM, Nuria Enguita, Estrella de Diego i Rafael Gil, juntament amb imatges de les obres incloses en l’exposició. 

Etiquetes: