La Beneficència o el Monestir de Llutxent s'obrin amb concerts gratuïts

La Diputació de València programa 17 concerts gratuïts en la III edició de 'Música en Construcció'

Guardar

Claustre del Convent del Corpus Christi de Llutxent. Imatge de comunitatvalenciana.com
Claustre del Convent del Corpus Christi de Llutxent. Imatge de comunitatvalenciana.com

La Diputació de València ha anunciat la tercera edició del projecte "Música en Construcció", una iniciativa que oferirà un total de 17 concerts gratuïts al llarg del 2023 en diferents espais emblemàtics de la província, unint joventut, patrimoni i divulgació.

Així, l'àrea de Cultura de la Diputació de València consolida un projecte dirigit, principalment, a la promoció del talent i les joves promeses de la música valenciana.

El Saló Alfons el Magnànim de la Beneficència o el Monestir de Corpus Christi de Llutxent, seran dos dels escenaris més singulars que permetran referenciar i vincular la música valenciana jove amb espais patrimonials d'alt valor cultural.

La recuperació i difusió del repertori valencià s'articulen com altres finalitats del projecte, ja que s'inclouen en bona part concerts de composicions valencianes inèdites que, després d'anys en l'oblit, poden tornar a escoltar-se. El programa també inclou l'estrena absoluta d'obres de compositores i compositors novells. En aquest sentit, la programació col·labora amb els conservatoris de les comarques valencianes, en concret, amb l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana - ISEACV.

Cúpula de la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficiència
Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficiència

Cicle de concerts "Música en Construcció"

El cicle a la Beneficència començarà el dissabte 14 de gener a les 18 hores, amb l'actuació de la soprano Blanca Vázquez i Jorge Giménez al piano. En una segona sessió, el 15 de febrer, neønymus oferirà "Viaje a lo remoto", utilitzant una atrevida combinació de tecnologia, instruments prehistòrics i la seua personalíssima veu. Aquest concert es complementarà amb visites al Museu de Prehistòria.

Seguiran Eolia Quintet i el seu "Silenciades" el 4 de març, amb repertori de dones compositores per a quintet de vents. El 2 d'abril, el pianista Antonio Galera ens proposa "D'arrel, espai i llum", amb música de Manuel de Falla i composicions contemporànies d'autores i autors valencians.

El cicle continuarà el 6 de maig amb el duo Silento i el seu nou projecte "De València i ultramar", amb una cuidada selecció de peces folklòriques, cançó d'autor, composicions pròpies i música tradicional. Aquesta actuació es vincularà a L'ETNO amb l'organització de visites complementàries i a través del seu Festival ETNOMUSIC. La primera meitat del cicle finalitzarà així el 17 de juny amb l'alumnat de Grau i Màster del Conservatori Superior de Música "Joaquín Rodrigo" de València.

Al claustre del Monestir de Llutxent, els concerts es concentraran entre els mesos de maig i setembre. Dins del primer semestre, comptarem el 13 de maig amb l'Orquestra de Jazz del Conservatori Superior de Música "Joaquín Rodrigo" de València, que presentarà un concert dinàmic per a big band tradicional i contemporània.

El 3 de juny, continuarà l'orquestra simfònica del Conservatori Professional de Música d'Oliva, amb ocasió del seu 25 aniversari i per tal de dinamitzar les comarques veïnes de la Vall d'Albaida i la Safor. Les activitats al Monestir compten amb l'estreta col·laboració de l'Ajuntament de Llutxent.

L'entrada a tots els espectacles és gratuïta, amb recollida d'entrades a partir del dimarts anterior a cada concert al vestíbul de la Beneficència o a través del web.

Destacats