Escalante estrena Princeses, cavallers i dracs, la seua nova producció creada per Bramant

Guardar

Una escena de 'Princeses, cavallers i dracs - El dia que deixàrem de ser xiquets'. Foto Juan Terol
Una escena de 'Princeses, cavallers i dracs - El dia que deixàrem de ser xiquets'. Foto Juan Terol

Escalante, el projecte teatral de la Diputació de València, ha esgotat les entrades per a l'estrena de la quarta producció de la seua 38a temporada, ‘Princeses, cavallers i dracs - El dia que deixàrem de ser xiquets’. Una creació de la companyia valenciana Bramant que es podrà disfrutar del 29 de maig a l'1 de juny en el Teatre Principal de València.

“No hi ha millor manera d'acomiadar la temporada que amb esta proposta en la qual parlem del moment en el qual deixem de ser xiquets i ens endinsem en l'edat adulta”, assenyala la diputada de Joventut i Teatres, Rocío Gil, qui situa eixe instant que marca per sempre com a base d'esta obra generacional que posa en escena “el món, les inquietuds i els prejudicis de la mal anomenada ‘generació de cristall’, més fort i transparent que mai”.

Jerónimo Cornelles i Guadalupe Sáez firmen una obra on cinc estudiants de Secundària han de respondre davant si mateixos i a la investigació de la seua directora d'institut quan un refresc impacta contra una obra d'art durant la visita a un museu. Ha sigut un acte d'activisme ecològic, un crit d'atenció o una gamberrada? Ho veurem en esta nova producció de l'Escalante on els seus coautors han conformat un puzle de confidències, records, monòlegs i converses.

Un thriller generacional ple de realisme

‘Princeses, cavallers i dracs -El dia que deixàrem de ser xiquets’ és una proposta multimèdia on el drama i la comèdia es relleven. Es dirigix al públic entre 14 i 17 anys, però també atrapa als adults amb els qui es relacionen. “Sense entrar en reflexions profundes, tractem les relacions familiars, el despertar de la sexualitat, la pressió social o les perspectives de futur, fruit d'una investigació amb l'IES Sant Vicent Ferrer i el CIPFP Faitanar que només podem permetre'ns quan comptem amb el suport d'una administració pública com l'Escalante”, explica Guadalupe Sáez.

També han aportat la seua visió María Guerra, Sergio Martín, Emma Linares, Gabriel Benavent i Lula Heredia, el jove elenc seleccionat d'un càsting de més de 100 persones i que són un exemple d'una talentosa pedrera d'actors i actrius emergents. Interpreten a joves que es mengen el món per a ocultar la seua soledat, a les víctimes de l'excés de responsabilitat, als qui reivindiquen la seua diferència o als quals necessiten pertànyer a un grup per a sentir-se acceptats. “Hem fugit d'estereotips, però volem que el públic puga sentir-se identificat o comprendre a l'adolescent amb el qual conviu, perquè una de les coses més boniques del teatre és que funciona com un entrenament per a la vida”, apunta Jerónimo Cornelles.

Els acompanya la veterana Victoria Salvador, qui encarna a una directora d'institut a punt de jubilar-se i que es qüestiona si alguna vegada ha sigut capaç de comprendre al seu alumnat i si el sistema permet l'atenció que requerix una etapa tan complexa. La direcció musical de Victor Lucas, l'escenografia de Los Reyes del Mambo, el disseny d'il·luminació de Pablo Fernández, els audiovisuals d'Amador Artiga i el vestuari de María Poquet contribuïxen a la veracitat de l'espectacle, que utilitza el llenguatge i les expressions típiques de l'edat.

A més, es projecten vídeos familiars i personals dels intèrprets, al costat de testimoniatges en els quals estudiants de Secundària descriuen quan van sentir que estaven entrant en el món adult. L'Escalante tanca així la temporada amb un thriller que retrata un moment vital, però també a una part de la societat que molts miren amb condescendència o prejudicis.

Arxivat a:

Destacats