Escalante dissenya una temporada amb més espectacles multidisciplinars i per a primera infància

En total proposa més de 40 obres i 250 funcions per a esta Temporada 24-25, prèvia al seu 40 aniversari

Guardar

'La botigueta dels contes', una de les obres d'Escalante per a la temporada 24-25
'La botigueta dels contes', una de les obres d'Escalante per a la temporada 24-25

Escalante ja ha iniciat la seua temporada 24-25, on les propostes multidisciplinars i per a la primera infància prenen un poc més de protagonisme. La posada en escena d'una producció pròpia creada per Pont Flotant entre els seus més de 40 espectacles, i les 250 funcions previstes, són claus en la nova programació escènica del teatre de la Diputació de València.

Així ho van revelar la diputada de Joventut i Teatres de la Diputació de València, Rocío Gil, i la directora i coordinadora artística d'Escalante, Marylène Albentosa, que en un format de xicotet espectacle van presentar totes les propostes que trobarà el públic familiar este curs. Una 39a temporada on es podrà gaudir de circ, el teatre en tots els seus llenguatges, la dansa, les performances o les obres que fusionen diferents disciplines.

Respecte a les ubicacions, l'Escalante exhibirà en els escenaris del Teatre Principal de València i Ribes Espai Cultural, en el Parc Central, com a principals espais. No obstant això, també compta amb obres en els teatres municipals (Teatre El Musical i La Mutant) i a la sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (UV).

Així mateix, estarà present en diverses comarques a través de la seua gira anual. Benicull de Xúquer, Benimodo, Meliana, El Puig, Sinarcas, Atzeneta d'Albaida, Bocairent, Sueca, Quart de Poblet, Aielo de Malferit, Xàtiva, Alboraia, Alzira i Gandia són els municipis que formen part del recorregut d'enguany.

Roda de prensa de la temporada 24-25 d'Escalante (Vicente A. Jiménez)
Roda de prensa de la temporada 24-25 d'Escalante (Vicente A. Jiménez)

Una producció pròpia i estrenes

Sens dubte, la proposta estrela d'enguany en Escalante és la seua producció pròpia 'Adolescència infinita'. Creada per la companyia valenciana Pont Flotant, ja s'ha avançat que retratarà esta etapa vital a través de tres adults amb amor, ironia i tendresa, dirigint-se a la joventut i a les seues famílies.

No s'estrenaran més produccions pròpies i es reposaran algunes de les de temporades anteriors, com 'Princeses, cavallers i dracs-el dia que deixàrem de ser xiquets' de Bramant Teatre, també sobre l'adolescència, que va triomfar en l'anterior temporada; i en gira, 'Allò que ens uneix', creada per la Matallina; 'Peter&Pan', de LaMaR; i 'Boira', de MaQuinant Teatre.

Respecte a la diferència en el nombre de produccions pròpies estrenades respecte a l'anterior temporada, amb quatre obres, tant la diputada com la directora artística han assenyalat que "és important donar l'oportunitat que eixe segell d'Escalante gire en els municipis" i que ja s'està treballant en la següent temporada, que s'espera un poc més especial per la coincidència de la celebració del 40 aniversari.

No obstant això, també hi haurà altres estrenes, entre ells el de 'Dadà', de Bambalina Teatre Practicable, amb titelles, mim i objectes per a explotar els cinc sentits dels més xicotets; 'On està Alícia?' de Marea Dansa, basada en 'Alícia al país de les Meravelles'; o la proposta de circ per a Nadal d'Escalante creada per LA FAM Produccions.

Peter&Pan (Imagen de Vicente A. Jiménez)
Peter&Pan (Imatge de Vicente A. Jiménez)

Quaranta obres

El teatre de la Diputació de València amplia enguany les propostes per a la primera infància, que seran 'Madame Lumière', de La Menuda; 'Closka', de PanicMap; 'Colors', de L'Autèntica; 'Llavor', de Tea Tree (Brussel·les), 'Tana', de TPO (Itàlia); 'Nanuq', de Voël; i 'Juguem?' de Ninnus.

L'alumnat de Primària gaudirà de 'Latas', de D'Click, i la lectura dramatitzada del Premi de Teatre Infantil Escalante 'Xut', de Roberto García, dins de Russafa Escènica; 'La botigueta dels contes', de Cashalada i Festival dels horts; 'Horta', de L'Horta Teatre; l'estrena de 'Dadà', de Bambalina Teatre Practicable; 'Nadal de circ amb Escalante', la proposta familiar nadalenca d'enguany; 'Esberlar', de l'Atapeïda; 'Gori gori', del ball de Sant Vito; 'BOBAS', de Jimena Cavalletti; 'Farra', de Lucas Escobedo; 'L'arbre del Terené', de La Negra, també en la seua versió en anglés; 'Ferrament(r)és', de La república del llapis; 'Nilu', d'Infinit; 'Mr Bo', de Marie de Jongh; 'Tot esperant en Will', d'EGOS Petits; 'Embolic', de Pau Palaus; 'Per què un arbre és una gallina?' de Marc Lacourt (França); 'Sherezade', de Contrahecho Producciones; 'Maña', de Manolo Alcántara; 'Un oceà d'amor', de La salamandre (França); l'estrena d''On està Alícia?' de Marea Danza; i 'Copiar' d'Animal Religion.

Escalante reforçarà l'accent en les obres dirigides a joves amb 'Coral Romput', de Marina Alegre i Marc Chornet; 'Juicio al extranjero', d'Indubio, dins de Russafa Escènica; 'Sfumato', de Llum de fideu; 'Generación Z. Surfeando la herencia', de Llavor i Fil d'arena; 'Forever', de Kulunka Teatre; 'Pródigo', d'Eva Mir; i 'Laila', de Juno. A més, tornarà a posar en escena la producció pròpia 'Princeses, cavallers i dracs. El dia que deixàrem de ser xiquets', de Bramant Teatre, i estrenarà 'Adolescència infinita', la producció Escalante d'enguany, creada per Pont Flotant, per a aprofundir en esta etapa vital a través de la tendresa i l'humor. A través de 'Teatre de la memòria', Escalante també es dirigirà al públic adult amb 'Firaires', del Pati Teatre; i 'Frères', de Les Maladroits.

Destacats