L'escenari del Teatre Principal de València es convertirà en una selva atípica i en un gran circ els dos últims caps de setmana de febrer. L'Escalante Centre d'Arts Escèniques, projecte teatral de la Diputació, torna a l'emblemàtic teatre del carrer de les Barques amb dos espectacles familiars, 'Tarzán', de Mar-Mar Teatro, i 'Save The Temazo', del Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C.
La responsable de Teatres de la Diputació de València, Glòria Tello, ha explicat que "es tracta de dues obres dirigides a tots els públics, amb Tarzán, una versió contemporània que convida a redescobrir el personatge, i el pròxim cap de setmana amb el Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C. per fer-nos vibrar amb música i espectaculars acrobàcies".
"Són propostes divertides per gaudir en família. Les entrades ja estan disponibles en el web de l'Escalante i podran comprar-se en taquilla una hora abans de l'inici dels espectacles", ha apuntat Marylène Albentosa, directora i coordinadora artística de l'Escalante Centre d'Arts Escèniques.
Un exercici d'imaginació
Mar-Mar Teatro se'n pujarà a l'escenari del Principal amb Tarzán, una obra de teatre inspirada en la novel·la Tarzan of the apes d'Edgar Rice Burroughs que trenca amb la versió més popular del personatge. Posa en escena la història que tots coneixem, però contada d'una forma molt diferent.
Tarzán és tot un exercici d'imaginació, una proposta que traslladarà al públic a la selva a través de flashbacks en una trama amb molta acció i llenguatges escènics contemporanis. Entre cables, micròfons i altres objectes, Tarzán demostrarà que és el rei de la selva davant un psicoanalista i, per descomptat, davant els espectadors i espectadores, que podran veure-la el diumenge 19 de febrer a les 18.00 hores. El dia 20 i el 21 serà el torn dels centres educatius.
L'obra està dirigida a tots els públics i els seus intèrprets són Aritza Rodríguez, Javi Tirado, Irene Hernando, Gabriel Ocina i Eriz Alberdi; el seu dramaturg, Kike Díaz de Rada; el seu director, José Carlos García; el disseny de llums és de Ion Chavez; el món sonor, d'Igor Iglesias; la música, de Fran Lasuen; el vestuari, de Noemi Loiti; i com a tècnics, Antxon Unzaga, Maitane Serrano i Igor Iglesias.
Circ, humor i música
Save The Temazo és una de les propostes més arriscades i divertides de l'Escalante per a aquesta temporada, amb una gran posada en escena que inclou projeccions en directe, acrobàcies i molt d'humor, la qual cosa aconsegueix una experiència única.
Amb aquest espectacle, el valencià Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C. pretén difondre les últimes investigacions de l'ONG internacional Save The Temazo, que estudia la influència del so i recupera el valor emocional de la música a escala social, polític, artístic i festiu a través del circ.
El trapezi volant, el salt al buit, la roda cry, el tir amb arc, el counter balanç o el cércol aeri són algunes de les disciplines circenses que podrà gaudir el públic familiar en el Teatre Principal el dissabte 25 i diumenge 26 de febrer a les 18.00 hores, després dels passes escolars dels dies 23 i 24.
Save The Temazo és un espectacle de Gonzalo Santamaría, Matías Marré, Marilén Ribot, Raül García i Suso Imbernón, també intèrprets; al comandament de la direcció escènica està Jimena Cavalletti; com a director tècnic, Abraham Gómez; en vestuari, Sara Recatalá; en la construcció, Raúl Garabayo; i el disseny de la il·luminació és de Manoly Rubio.
'Tripula' i 'Última lluna de Mercucio Montesc'
Després d'aquestes dues propostes, l'Escalante seguirà en el Teatre Principal amb Tripula, Premi FETEN a Millor espectacle d'espai no convencional en 2016. Es tracta d'una obra de teatre en valencià de Farrés Brothers i cia amb la queal personatges i espectadors es convertiran en passatgers d'un globus estàtic per a viatjar per l'espai, fregant els límits de la realitat.
Una aventura molt especial dirigida a tots els públics que es podrà gaudir el dissabte 4 i diumenge 5 de març a les 17.00 i 19.00 hores en el Teatre Principal de València i que també comptarà amb funcions escolars.
A més, Última lluna de Mercucio Montesc, de Yapadú Produccions, Teatre El Musical (TEM) i Perros Daneses, posarà en escena què passaria si la història de Romeo i Julieta tinguera lloc en un món apocalíptic entre dues castes que representen la innocència i la puresa.
Una obra que compta amb la col·laboració de l'Escalante i el suport de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), l'Ajuntament de València i la Universitat de València (UV), les sessions de la qual per a escolars completen la programació de l'Escalante en el Principal.