El professor Hans Lauge Hansen reflexionarà sobre víctimes, victimaris i memòria als Debats del Magnànim

La dissertació de l’acadèmic danès, aquest dimecres, a les 19:00 hores, enceta una nova edició del cicle organitzat per la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València

Guardar

hans-lauge-hansen
hans-lauge-hansen

Hans Lauge Hansen, professor del Departament d’Estètica i Comunicació de la Universitat d’Aarhus (Dinamarca) obrirà aquest dimecres, 18 d’octubre, a les 19:00 hores, una nova edició dels Debats del Magnànim, que organitza la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

Hansen, que serà presentat per Pedro Ruiz Torres –catedràtic d’Història Contemporània i exrector de la Universitat de València–, dissertarà al voltant de La representación de víctimas y victimarios en la cultura de memoria del Estado español, en un acte que tindrà lloc a la sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de València.

L’acadèmic ha estudiat la novel·la espanyola contemporània sobre la Guerra Civil, el franquisme i la Transició, així com l’art i la poesia avantguardistes de la generació del 27, a més d’especialitzar-se en l’estudi comparatiu dels conflictes de la memòria a l’àmbit europeu i la seua relació amb la literatura, matèria sobre la qual ha publicat nombrosos articles en revistes especialitzades. El professor danès visita València amb motiu d’un seminari organitzat pel Departament d’Història Contemporània de la Universitat de València.

 

Tupamaros, història de l’Església i l’Europa dels trenta

Després de Hansen, el Magnànim anticipa ja una programació interessant i variada per als propers mesos. El dissabte, 28 d’octubre, tindrà lloc el debat De la protesta a la transformació. El repte de governar, amb la participació d’Íñigo Errejón, Vicent Galiana i Marina Pla, on s’abordarà el moviment dels tupamaros, els quals passaren de ser un moviment insurgent a governar un país (Uruguai) a través de les urnes.

En novembre, l’historiador italià Alfonso Botti parlarà sobre Juan Pablo II y Benedicto XVI en la historia de la Iglesia; i ja per al mes de desembre està prevista la participació del també historiador italià Enzo Traverso, especialitzat en l’estudi dels totalitarismes europeus de la primera meitat del segle XX.

Destacats