El Museu Valencià d’Etnologia presenta el Festival Etnomusic Primavera 2019

El festival forma part dels cicles activitats culturals que organitza el Museu Valencià d'Etnologia cada any al voltant de la cultura tradicional i la diversitat cultural

Guardar

Etnomusic 2019
Etnomusic 2019

Un any més el Museu Valencià d’Etnologia (MUVAET), depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, es converteix en punt de referència per a la música folk i del món a la ciutat de València. Després de l’èxit de la darrera edició, on més de 2.500 persones gaudiren dels concerts, el MUVAET presenta el nou programa del Festival Etnomusic, una aposta musical amb setze anys d’història.

El Festival Etnomusic forma part dels cicles activitats culturals que organitza el Museu cada any al voltant de la cultura tradicional i la diversitat cultural. El projecte té com objectiu presentar música tradicional valenciana des d’una perspectiva actual, així com donar a conèixer propostes musicals d’arreu del món que vinculen tradició i innovació.

L’Etnomusic Primavera 2019 consta de 7 concerts (tots en dijous), des del 9 de maig al 20 de juny. Com ja és habitual, el programa està compost per grups valencians (Aljub, Pep Gimeno Botifarra en col·laboració amb Ahmed Touzani), grups del territori nacional (Uxía, Hamsa Hamsa, La Banda Morisca) i dos formacions internacionals (el sextet de Marcelo Mercadante i el concert homenatge Les Dames de la Cançó Àrab).

Programació Etnomusic 19’

Tots els concerts es realitzaran a l’aire lliure, al pati del Centre Cultural la Beneficència a partir de les 20:15 h. L’aforament és limitat i l’accés gratuït, prèvia recollida d’entrades en el vestíbul del museu o a través de la web del museu, des del dimarts anterior a cada concert.

Uxia

Dijous, 9 de maig

Uxia és considerada la gran dama de la música gallega i una de les majors divulgadores de la seua poesia. En 30 anys de carrera artística ha renovat la música tradicional gallega connectant-la amb les cultures atlàntiques.

Aljub

Dijous, 16 de maig

Amb l'espectacle «16 anys en 16 cançons», Aljub commemora els seus setze anys de trajectòria. La formació es revisita i s'autoversiona, triant diverses cançons representatives del seu treball i afegint algunes de noves, sempre fidels al so que li ha caracteritzat: instruments amb sonoritats orientals, ritmes d'amalgama i solos instrumentals.

Botifarra & Ahmed Touzani

Dijous, 23 de maig

En aquest espectacle, Pep Gimeno Botifarra, col·labora amb el cantant i violinista marroquí Ahmed Touzani fent una fusió de la música valenciana i magribina. Després d’anys de col·laboracions esporàdiques s’han decidit a muntar un projecte exuberant, amb una sonoritat riquíssima.

Marcelo Mercadante

Dijous, 30 de maig

El tango habita en l'univers del bandoneó i la música de Marcelo Mercadante. Un univers on també es dóna recer al gust per altres músiques, com el jazz, el flamenc, el rock i totes aquelles sonoritats tradicionals i actuals.

Hamsa Hamsa

Dijous, 06 de juny

Hamsa Hamsa és un grup nascut a la ciutat de Barcelona i format per músics arribats de diferents mons musicals. La seua música es basa en la tradició musical sefardita i de l'Orient Mitjà, encara que també beuen del flamenc, el jazz i la música balcànica.

Homenatge a les dames de la cançó àrab

Dijous, 13 de juny

Les Dames de la Cançó Àrab és un homenatge a Umm Kulzum, Fairuz i Asmahan, tres figures inqüestionables de la cultura musical àrab contemporània, que compta amb l'extraordinària veu de la cantant síria Linda al-Ahmad i la direcció musical de Hames Bitar.

La Banda Morisca

Dijous, 20 de juny

La Banda Morisca està formada per músics de diferents procedències que convergeixen en les músiques d'arrel i tradició, amb la inquietud d'experimentar i evocar l'herència cultural de l'antic al-Àndalus i el seu reflex en el so de l'Andalusia actual, el Magrib i el Pròxim Orient.

Destacats