La Diputació de València ha donat el tret d'eixida al cicle de recitals de piano, en el qual participen els pianistes guanyadors de l'últim Concurs Internacional de Piano de València Iturbi. Ho va fer este passat cap de setmana amb un concert d'Elia Cecino, guanyador del primer premi, en l'Academia de España en Roma. El diputat de Cultura de la corporació provincial, Paco Teruel, va assistir al recital en la capital italiana, en una visita que a més va servir per a enfortir l'aliança bilateral per a la promoció de la cultura valenciana en terres italianes. "Gràcies a la col·laboració de l'Academia de España en Roma hem pogut celebrar este esdeveniment en un lloc tan emblemàtic, complint amb l'objectiu que tenim de portar el nom d'Iturbi a tothom i de consolidar la projecció internacional del festival", va argüir Teruel.
En efecte, el recital del jove artista transalpí a Roma ha sigut fruit de la col·laboració entre la Diputació de València i l'Academia de España en Roma. Actualment les dos institucions tenen vigent un conveni, pel qual venen col·laborant des de fa anys en la projecció de la política cultural de la corporació provincial i, molt especialment, en el Concurs Internacional de Piano de València Iturbi, acollint recitals dels guanyadors del concurs organitzat per l'àrea de Cultura de la Diputació, i projectant la imatge del concurs més enllà de les nostres fronteres.
Trobada amb la nova directora
En este sentit, Paco Teruel va aprofitar la seua visita a Roma per a reunir-se amb la nova directora de la Real Academia, Mª Ángeles Albert de León. Durant la trobada, els dos representants van avaluar el funcionament del conveni fins a la data i van plantejar les accions futures que permeten continuar ampliant la seua col·laboració. "Ens sembla fonamental donar un major impuls a les relacions entre les dos institucions, perquè pensem que és beneficiós per a la cultura valenciana donar-se a conéixer en un dels bressols de la civilització com és Roma", va destacar Paco Teruel.
L'Academia de España en Roma és una institució de l'Administració General de l'Estat en l'exterior, dependent del Ministeri d'Afers exteriors, creada en 1873. Té per objecte primordial contribuir a la formació artística i humanística de creadors, restauradors i investigadors, amb la finalitat d'aconseguir una presència cultural espanyola més gran a Italia, una millor entesa entre les cultures dels dos països i una vinculació cultural més gran entre Europa i Iberoamèrica. La Real Academia de España en Roma és hui dia un instrument essencial en la política cultural exterior espanyola.