Cultura

El Consorci de Museus ofereix les últimes places del màster PERMEA amb èxit de participació

1 minut

Máster Permea

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) ofereix les últimes places de la sisena edició del 'Màster PERMEA. Programa experimental de mediació i educació a través de l'art', realitzat al costat de la Universitat de València. El nou curs començarà després d'un tercer període d'inscripció en el qual queden molt poques matrícules lliures i que romandrà obert fins al 30 de setembre.

El gran nombre de sol·licituds arribades des de diferents països reflecteix la consolidació d'un projecte que va nàixer en 2017 com la primera iniciativa de formació en educació i museus a Espanya, impulsada des d'una institució cultural i amb un caràcter especialitzat. En aquest sentit, amb el pas de les edicions PERMEA ha incrementat la participació d'alumnat internacional que se suma al local i ha conformat un mapa d'inscripcions que arriben des d'Itàlia, Colòmbia, Xile, Cuba, l'Argentina, l'Uruguai o Mèxic.

"Creiem que el creixement d'aquest projecte que impulsem en el Consorci de Museus, unit al seu cada vegada major impacte nacional i internacional, reforcen el seu prestigi en el sector de l'art. A més, afigen valor a l'aposta que realitzem fa sis anys per formar professionals de mediació i educació en l'àmbit museístic", apunta el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.
En l'actualitat, l'alumnat del màster que comprén el període de 2022-2023 està realitzant les pràctiques professionals i posteriorment es faran els treballs finals de màster.

Novetats de la sisena edició

La sisena edició del màster donarà principi a l'octubre de 2023 i finalitzarà el desembre de 2024. Està dirigit a artistes, docents, mediadores i mediadors culturals, així com a qualsevol persona interessada en l'àmbit de trobada entre les pràctiques artístiques, la mediació i les institucions culturals. El període lectiu inclou la realització de pràctiques tant en el Centre del Carme com en altres centres associats com el Museu Nacional Reina Sofia, el Museu de Belles Arts de València, el Centre Cultural La Nau, entre altres.
Aquest pròxim curs el programa prestarà especial atenció als processos comunitaris i a les relacions dels espais culturals i educatius amb el context en el qual s'insereixen. A més, comptarà amb la presència, entre altres, d'Alejandro Ceballos, coordinador del Museu de la Ciutat a Quito.

·l seu nom se suma a un quadre docent de prestigi internacional que ha participat en anteriors edicions del màster i que inclou professionals com Johanna Palmeyro, Sara Torres Vega i Farid Rakun, del Col·lectiu Ruangrupa –comissaris de l'última Documenta de Kassel–, i amb convidats que formen part de la galàxia docent des del primer any de PERMEA: Jordi Ferreiro, Javier Rodrigo, Monica Hoff, Yoeri Messsen, María Acaso o el col·lectiu Pedagogies Invisibles, entre altres.

Una altra gran novetat de la pròxima edició serà una nova aula en el Centre del Carme, un espai específic que s'ha actualitzat mitjançant un procés participatiu de l'alumnat.

La preinscripció en el màster PERMEA es pot realitzar emplenant el formulari situat en la pàgina web d'ADEIT. La informació del programa pot consultar-se tant en la web d'ADEIT com en la del Consorci de Museus.

Un referent internacional

PERMEA va començar com un programa experimental i després de cinc edicions s'ha consolidat com un referent internacional, connectat amb institucions de prestigi com el Museu Reina Sofia i el Museu Thyssen-Bornemisza a Madrid, el CCCB i el MACBA a Barcelona, el Museu Boijmans Van Beuningen de Rotterdam, la biennal itinerant europea Manifesta o el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) a València.

El màster està dirigit per Clara Boix, artista, docent i investigadora cultural; Ester Alba, vicerectora de Cultura de la Universitat de València, i José Campos, coordinador d'Educació i Mediació del Consorci de Museus.