El Centre del Carme de la ciutat de València serà una de les seus de la tercera edició de l'acte cultural la Biennal de Pensament al costat de Barcelona i Palma. Les jornades de debats crítics en l'àmbit públic es desenvoluparan els dies 14, 15 i 16 d'octubre de manera simultània en les tres ciutats. Les xarrades entre personalitats del món de la cultura busquen “obrir el pensament crític a la ciutadania” i fer d'aquesta trobada un “lloc actiu i participatiu mitjançant l'escolta i posada en comú d'idees creatives i crítiques”. La celebració ha sigut possible gràcies a l'organització Centre del Carme en col·laboració amb l'Ajuntament de València així com amb el professor de la Universitat de València, Antonio Méndez Rubio, que exercirà de comissari i coordinador.
Les dues primeres edicions de la Biennal de Pensament es van celebrar a la ciutat de Barcelona en els anys 2018 i 2020 amb “un notable èxit de participació”. La tercera edició que té lloc aquest 2022 ha sumat altres dues seus amb les ciutats de València i Palma: “Com se celebra amb Palma i Barcelona, li atorguem el caràcter mediterrani que la fa particularment interessant”, ha manifestat sobre aquest tema l'alcalde de València, Joan Ribó. D'altra banda, els temes a tractar tindran a la societat i a la cultura en el centre i seran debatuts des de visions filosòfiques i sociològiques. Algunes de les temàtiques previstes són la crisi social, el declivi de la cultura lliure, el racisme, el sexisme o la sostenibilitat.
El director del Consorci de Museus i del Centre del Carme i presentador de l'acte al públic, José Luis Pérez Pont, ha convidat a la ciutadania i especialment al col·lectiu jove a participar “de manera activa” perquè, per a Pérez Pont, “el diàleg és sempre enriquidor”.
Personalitats i associacions que participaran en la Biennal de Pensament 2022
Les xarrades, els debats i els concerts comptaran amb veus expertes del professorat de la Universitat de València, la Universitat de Barcelona i la Universitat Carles III de Madrid. A més, també participaran representants d'organitzacions i institucions com el Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), Fridays for Future, Espistemologías Sud, Centre Social Okupat Anarquista L'Horta així com personalitats culturals com a poetes, escriptors o artistes.