Cultura

El Centre del Carme presenta la seua nova programació de 'CCCC Performance'

1 minut

‘CCCC Performance’

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana presenta la programació per a l'últim trimestre de 2023 d''Art D'' i 'ESCUCHA! València', els dos cicles que funcionen com a plataforma de l'art performatiu, fusionant diferents expressions, i que s'articulen a través del programa 'CCCC Performance'.

El CMCV desenvolupa aquests projectes al costat de l'Associació Cultural Art D' i la Plataforma Artística Diàleg Obert oferint una programació estable d'exhibicions, mostres i trobades en el Centre del Carme.

"Les arts vives ocupen un espai rellevant en el context de la cultura contemporània i compten amb la nostra complicitat a través del programa 'CCCC Performance' en el Centre del Carme, amb una programació que es desenvolupa durant tot l'any, situant-nos en l'avantguarda quant a exhibició i investigació artística", ha assenyalat el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

'Art D''

'Art D'' és un cicle mensual d'art d'acció que inclou una part de 'performance' en viu i una altra de teoria, reflexió i debat. En les últimes edicions ha accentuat el seu caràcter internacional amb figures destacades de diferents països.

La primera 'performance' de la nova temporada se celebra aquest divendres 29 de setembre a les 18.00 hores de la mà de l'artista noruega Franzisca Siegrist i de l'artista saragossà Sergio Abrain. La següent sessió serà el 28 d'octubre i estarà protagonitzada pel valencià Llorenç Barber. Al novembre, els artistes convidats seran Pedro Bericat, de Saragossa, i Tomoko Suvagel, procedent del Japó. L'última sessió de 2023 se celebrarà el 23 de desembre amb un taller de poesia i art d'acció impartit per l'artista de Mataró J. M. Carreró.

'Art D'' se celebra des de 2017 i està organitzat pel CCCC al costat de l'Associació Cultural Art D', un col·lectiu d'artistes i investigadors de diferents generacions que promouen l'art d'acció amb el suport del Consorci de Museus i amb Bartolomé Ferrando com a impulsor de la iniciativa al costat de Lucía Peiró, Almudena Millán i Álvaro Terrones.

'ESCUCHA! València'

'ESCUCHA! València' és una iniciativa internacional desenvolupada pel Consorci de Museus al costat de la plataforma artística Diàleg Obert, que encapçalen Mario Montoya i Lorena Izquierdo, des de 2019. Es tracta d'una experimentació artística centrada en la difusió, investigació i producció de les arts efímeres que conjumina la 'performance' i l'experimentació sonora en mostres, cicles, laboratoris i exposicions.

Les pròximes sessions estaran marcades per l'intercanvi entre artistes locals i internacionals, que reflexionaran sobre el temps. El 5 de novembre tindrà lloc la presentació d'ACCIÓN PÁLPITO, una obra procesual centrada en la reinterpretació performativa de les 'Greguerías' de Ramón Gomez de la Serna, amb Lorena Izquierdo i Mario Montoya.

Entre les cites destacades també es troba la del 18 de novembre amb l'artista Anja Ivs Clark o la del 9 de desembre, amb la creació interdisciplinària de Juana Valera. A més, el cicle continua apostant pels laboratoris que aprofundeixen sobre la col·laboració i creació intermèdia amb projectes com a SITUACIONES i ACCIÓN!LAB.

SITUACIONES és una obra de creació 'site-specific' en la qual els investigadors de Diàleg Obert, al costat de músics i artistes sonors contemporanis internacionals, desenvolupen una conversa des de la pròpia pràctica artística. Les pròximes sessions seran el 17 de novembre al costat d'Álvaro Rosso (contrabaix) i Abdul Moimême (electrònica); i el 14 de desembre, amb els artistes convidats Audrey Chen (veu) i Henrik Munkeby Nørstebø (trombó).

D'altra banda, ACCIÓN!LAB és el Laboratori d'Arts Intermèdia dirigit a estudiants, investigadors i artistes de qualsevol disciplina que desitgen desenvolupar la seua obra a través de l'experimentació i creació performativa. Els pròxims laboratoris estan convocats els dies 11 i 12 de novembre; i 9 i 10 de desembre, tots dos d'11.00 a 14.00 hores en el CCCC. La participació serà gratuïta sense inscripció prèvia.