El Centre del Carme presenta una completa agenda d'exposicions i música en el pont de desembre

Guardar

Exposició sobre Pantone al Centre del Carme
Exposició sobre Pantone al Centre del Carme

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) es presenta en la recta final de 2023 amb una completa agenda tant en la seua proposta expositiva com en altres àmbits com el musical, i reunix grans talents de la nova escena valenciana i nacional.

En este sentit, dissabte que ve 9 de desembre, tornen els ‘Concerts des del llit’, el cicle produït pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i impulsat juntament amb el col·lectiu @zero.en.conducta amb la col·laboració de Vibra Mahou, la plataforma de música de Mahou Cinco Estrellas. L'entrada és gratuïta fins que es complete l'aforament.

El cinqué cartell d'esta edició presenta els noms de Nawan, Pépe i Épona HD. Nawan arriba a l'escenari del Centre del Carme després de publicar el seu EP Mirar Dentro Salir Fuera, ple de melodies canviants, disseny de so i instruments de corda, tot això suavitzat amb un enfocament pop.

El productor valencià Pépe ha creuat territoris com el house, la bass music i el breakbeat, i ha aconseguit una reputació que inclou premis com el de Productor Espanyol de l'Any en 2018 segons la publicació DJ Mag. El seu reconeixement l'ha portat a actuar en grans festivals d'Europa i el Japó.

Épona és el sobrenom artístic del productor i cantant valencià Diego Escriche, membre de la banda La Plata. En este projecte predomina l'experimentació amb les textures i harmonies, amb la influència dels JRPG, keygen i la pista íntima de ball.

Després d'este concert, la present edició de ‘Concerts des del llit’ finalitzarà el dissabte, 30 de desembre, amb l'actuació de Suai Suave i un convidat especial.

Oferta expositiva d'avantguarda

D'altra banda i durant tot el mes de desembre, el Centre del Carme manté les seues portes obertes amb una variada programació expositiva.

L'última mostra que s'ha presentat és ‘Prospectiva’ de Felipe Pantone, que reunix una selecció de peces emblemàtiques de l'artista internacional resident a València juntament amb noves creacions. L'exposició suposa la integració de l'art urbà i la tecnologia que es plasma en murals, pintures, instal·lacions de vídeo i escultures de colors vius. Es pot veure a la sala Carlos Pérez i el claustre gòtic del CCCC.

A la sala 1 del museu es troba ‘When the Process Becomes a Painting’, l'exposició que mostra per primera vegada la nova etapa creativa de l'artista valencià Juan Olivares. Es tracta d'una selecció de pintures de gran format, així com cartons i objectes que remeten a tot el procés pictòric, incloent-hi emprimacions, llistons de remoure la pintura, paletes i tota la documentació que ha acompanyat l'artista a l'hora d'elaborar una pintura.

Els qui visiten el centre cultural també poden detindre's en l'últim treball del fotògraf valencià Raúl Belinchón, realitzat durant tres anys a l'interior de la presó de Picassent, la més poblada d'Espanya. Allí, Belinchón va entaular relació amb persones preses als qui va retratar, a més de capturar espais buits de la presó i objectes requisats en els escorcolls. La mostra, titulada 'Algo parecido a la libertad', està disponible a la sala 2.

Amb una mirada profundament social, el CCCC també presenta l'exposició, ‘Yo lo vi’, un recorregut per l'obra que l'artista Pepe Miralles ha realitzat des dels anys noranta fins a l'actualitat per a documentar la pandèmia de la sida. La mostra es pot visitar a la sala Dormitori i reunix una selecció de fotografies, vídeos, instal·lacions i altres peces que reconstruïxen un relat personal i polític, des de València i la resta d'Espanya.

‘Biennal de València. Ciutat Vella Oberta’ és una altra de les propostes que es poden trobar estos dies al CCCC. L'exposició, que celebra el seu desé aniversari, presenta l'obra de 28 artistes i reflectix una renovació de les temàtiques, explorant noves narratives de gènere o la unió entre art i escriptura, on s'ha pres com a referent la figura de Francisco Brines.

A la sala Zero del CCCC es troba l'exposició 'De l'abjecte', projecte de Patricia Gómez i María Jesús González que va ser el guanyador del Premi Alfons Roig d'Arts Visuals 2022. La mostra recull fragments de les parets de pavellons en desús del psiquiàtric de Bétera que es convertixen en paisatges fets de color, matèria, temps i memòria.

Finalment, en l'Espai D es troba la ‘Ruta d’Art Urbà VCF 2023’, una nova mostra de murals creats per artistes urbans com Dani García, David de Limón, La Nena Wapa, Mawe, Moreno, Pauceda, Sink, TMX, Yeko i Xemayo que donen a conéixer la història, les llegendes i els valors del València CF.

Arxivat a:

Destacats