Cultura

El Centre del Carme prepara una revisió de l'obra de Felipe Pantone i la seua projecció al futur

1 minut

Exposició Felipe Pantone

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) presenta el pròxim mes de novembre l'exposició ‘Prospectiva. Felipe Pantone’, que reunix una selecció de les peces més emblemàtiques de l'artista juntament amb noves creacions, amb les quals es projecta una mirada sobre la direcció que està prenent Pantone en la seua obra.

‘Prospectiva. Felipe Pantone’ és una exposició produïda pel Centre del Carme, en col·laboració amb el museu Kunsthal de Rotterdam, que es podrà veure a València entre el 29 de novembre i el 24 de març de 2024 a la sala Carlos Pérez i el claustre gòtic del CCCC, i d'esta manera es convertirà en el primer centre d'art a Espanya que presenta un recorregut per la producció artística de Pantone.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que la programació del CCCC “es caracteritza per la creació d'exposicions de producció pròpia o, com en este cas, en coproducció amb altres institucions culturals. D'esta manera donem suport a la creació actual i oferim als públics l'oportunitat de disfrutar en primera persona del treball d'artistes que, com Felipe Pantone, són el reflex del nostre ací i ara”.

Per la seua banda, l'artista Felipe Pantone ha manifestat sentir-se “molt feliç que ‘Prospectiva’ s'instal·le al CCCC. Después del seu pas pel prestigiós Kunsthal, podré mostrar el meu treball a la meua ciutat. Encara que esta mostra es podria interpretar com una retrospectiva, vull emfatitzar que el seu enfocament no es troba en la contemplació del passat, sinó més bé en la projecció cap al futur”.

‘Prospectiva’: una mirada al futur

L'exposició del CCCC suposa un viatge cap al futur, una intrèpida fusió d'art urbà i la tecnologia en un procés creatiu singular. ‘Prospectiva’ oferix una nova mirada cap als pilars de l'obra de Pantone: color, llum i moviment, un triangle que, en les actuals creacions de l'artista oferixen una sensació de vibració òptica.

En la mostra, Pantone indaga en la transició de l'analògic al digital del present, amb una mirada a les imatges ultradinàmiques del futur. En este camí, el creador partix del grafiti, disciplina en la qual es va formar com a artista, per a llançar-se a explorar la velocitat de les noves tecnologies.

Eixe procés es plasma en murals, pintures, instal·lacions de vídeo i escultures de colors vius. Elements de programari com glitchs, píxels i codis QR s'incorporen a les seues composicions abstractes i coloristes, fent tangible la matèria digital.

Felipe Pantone

Felipe Pantone (1986, Buenos Aires) viu i treballa a València, Espanya. Quan tenia dotze anys es va iniciar en el grafiti, disciplina en la qual va aconseguir reconeixement internacional amb el pseudònim PANT1.

Pantone domina l'espai públic a través dels seus grans murals de colors explosius i patrons cinètics. Entre les seues instal·lacions en este àmbit destaquen el mosaic de la façana de la Universitat Politècnica de València -on l'artista es va llicenciar en Belles Arts-, i murals en països com Portugal, Brasil i els Estats Units.

La seua obra s'exposa en galeries de tot el món, des de Londres a Tòquio. A més, Pantone ha col·laborat amb marques comercials com PUMA, Adidas i Hennessy.