'Emergency on Planet Earth' és l'exposició més popular d'aquesta temporada en el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), i la imatge d'algunes de les obres d'art urbà de gran format que en formen part cobreix aquests dies l'exterior d'un autobús de la línia 3 de l'EMT i la façana de l'estació de l'AVE Joaquín Sorolla.
Una acció de màrqueting singular plantejada com a aposta diferencial del centre i que coincideix amb l'últim mes de l'exposició 'Emergency on Planet Earth', que es pot visitar fins al 4 de setembre en la Sala Ferreres-Goerlich. Una crida a la conscienciació sobre l'emergència climàtica per mitjà de l'art contemporani, que ix dels murs del CCCC per a formar part de la vida ciutadana.
"Impulsem per mitjà de l'art i la cultura contemporània una visió esperançadora davant de la situació d'emergència climàtica que vivim, convidant cada persona a passar a l'acció. Aquest és el nostre desig i el traslladem amb èmfasi a la nostra programació expositiva i cultural, així com intervencions singulars en l'espai públic que són capaces de generar impacte més enllà dels nostres murs, perquè el futur és ara", assenyala el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.
El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) va inaugurar el proppassat 4 de març aquesta mostra en el Centre del Carme per la qual han passat ja més de 80.000 visitants, xifra que la situa com la més visitada de la temporada. Es tracta d'una exposició creada 'in situ' amb una intervenció 'site-specific' de catorze artistes urbans que consolida la resposta de la institució a l'emergència climàtica i trasllada al públic els principals problemes mediambientals que cada dia destrueixen el planeta Terra.
Amb aquesta aposta per l'art urbà, 'Emergency on Planet Earth' porta a les parets, i fins i tot als lavabos de la sala més emblemàtica del CCCC, la desforestació, que comporta la desaparició de boscos; la superpoblació, que es tradueix en el creixement de l'espècie humana per damunt dels límits sostenibles del seu hàbitat; l'elevat ús de combustibles fòssils i d'energia; els rebutjos marins, que provoquen la mort d'animals i perjudiquen l'alimentació humana, i la contaminació, que, tot i ser una problemàtica coneguda, creix per la falta de compromís.
L'exposició està comissariada per Vinz Feel Free i José Luis Pérez Pont, i reuneix els treballs de catorze artistes urbans: Onur, Xelon, Lidia Cao, Doa Oa, Nayra López, Reskate, Spencer Tunick, Vinz Feel Free, Barbiturikills, Will Coles, Biancoshock, Marina Capdevila, Deih i Li-Hill.
El planeta continua emetent senyals d'alarma, prova d'això són les altes temperatures de les passades setmanes. El Centre del Carme assumeix el seu paper com a altaveu acostant, per mitjà de l'art contemporani, informació necessària per a conscienciar la societat.