El Centre del Carme Cultura Contemporània retorna a escena l’enfrontament més icònic de la ficció des de la mirada renovadora que sorgeix de l’escena urbana. ‘Julieta i Romeo’ és la primera creació de ‘CCCC Escena Lab’, el laboratori teatral produït pel Consorci de Museus, i podrà veure’s els dies 15 i 16 de juny al claustre gòtic del CCCC. L’entrada és lliure fins a completar-ne l’aforament.
L’obra presenta un nou ball de màscares en què Julieta i Romeo es coneixen i s’enamoren, sense predir que aquest instant agitarà l’odi entre les seues famílies, que anticiparà la tragèdia. Un grup d’artistes emergents han recuperat el text de Shakespeare i li han donat un nou llenguatge que pren ales de la música urbana i d’una innovadora visió artística. L’odi, com a arma contra els altres i contra un mateix, és la idea central d’aquest espectacle.
Salomé Castro, Anna Ferrándiz, Javi Martínez, Claudia Padilla, Alfons Pérez, Eduardo Chalas, Joel Sendra, Julieta Sol i Joan Solaz són els intèrprets que han revitalitzat el clàssic. Raúl Navarro, de l’Associació Cultural Companyia Escènica Urbana, s’ha encarregat de dirigir una obra en què també s’ha involucrat LorenD, productor i DJ de ‘hip-hop’ valencià. A més, alumnes de vestuari i escenografia de l’escola Barreira A+D han col·laborat en la posada en escena.
“L’exploració de nous llenguatges creatius és la raó de ser de ‘CCCC Escena Lab’, un projecte en el qual plasmem la nostra vocació de suport a noves ments creatives i l’experimentació en formats culturals. La frescor d’aquests joves talents, unida al seu coneixement de la cultura urbana, il·luminen nous racons del clàssic. Al mateix temps, aquest laboratori resulta una experiència escènica integral per als intèrprets”, assenyala el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.
Els artífexs de ‘Julieta i Romeo’ van ser seleccionats en la convocatòria ‘CCCC Escena Lab’ i han passat set mesos polint aquesta versió en jornades de treball setmanals i presencials en el Centre del Carme. Disciplines del ‘hip-hop’ –especialment el rap–, trap, R&B i el ‘drum and bass’ se citen en aquest espectacle.
“L’equip artístic ha bolcat tot el seu talent en l’obra i ha creat tota una llista de temes inèdits i col·laborat en un text que evoluciona cada setmana. El compromís ha sigut total per a realitzar aquest nou muntatge”, explica Raúl Navarro, codirector de l’Associació Cultural Companyia Escènica Urbana.
Des de principi d’aquest mes de juny, el públic que ha visitat el CCCC ha pogut comprovar les últimes proves del muntatge en assajos oberts al públic. Aquests assajos i també les representacions quedaran recollits en format documental que es podrà visualitzar al Centre del Carme. A més, l’estrena de l’obra podrà seguir-se en directe a través del canal de YouTube del Consorci de Museus: https://www.youtube.com/@ConsorciMuseus.
Els laboratoris artístics de CCCC
Així culmina la primera edició de ‘CCCC Escena Lab’, iniciativa amb la qual el Consorci de Museus amplia els seus camps d’experimentació seguint els passos de convocatòries precedents com ‘CCCC Music Lab’ i la convocatòria actualment amb termini obert d’inscripció ‘CCCC Film Lab’.
Aquests laboratoris s’implementen amb una sèrie de tallers, jornades interpretatives, sessions especialitzades, classes magistrals amb experts i trobades. La finalitat és desenvolupar les habilitats, la creativitat i el treball en equip per al creixement artístic d’aquestes figures que són present i futur de la nostra escena cultural.