La Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, a través del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, presenta al director Paco Plaza (València, 1973), en un nou episodi del seu cicle ‘Claus per al cinema’ en el Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC).
El 23 d'octubre, a les 19.00 hores, es presenta ‘Les armes del cineasta’ amb la presència del director valencià de cinema, Paco Plaza, autor de títols com la trilogia ‘REC’ (2007, 2009, 2012), ‘Romasanta, la caça de la bèstia’ (2004), ‘Verónica’(2017), ‘Qui a ferro mata’ (2019) o ‘L'àvia’ (2021).
El CMCV se centra en esta ocasió en un dels autors de cinema de terror i suspens més destacats dels últims temps, per a desgranar els secrets d'este gènere a través d'una xarrada, conduïda pel cineasta i programador del cicle, Rafael Maluenda.
El director, guionista i productor Paco Plaza ha rebut nombrosos premis en festivals i esdeveniments internacionals. En paraules de Maluenda, “és un dels cineastes més admirats del nostre cinema”.
“La seua projecció internacional ho convertixen en un dels més brillants renovadors del gènere fantàstic i de terror, amb una legió d'admiradors que s'estén per tot el món”, afig.
El cineasta valencià ha sigut premiat recentment en el Festival de cinema de Sant Sebastià per “Mugaritz. Sense pa ni postres”, innovadora pel·lícula documental que explora el procés creatiu darrere de l'icònic restaurant Mugaritz, dirigit pel xef Andoni Luis Aduriz.
Paco Plaza ha dirigit a actors com Luis Tosar, Ricardo Gómez o Óscar Jaenada, i ha sigut descobridor de noves actrius com Sandra Escacena (‘L'àvia’) i Almudena Amor (‘Verónica’).
El director compartirà amb els assistents la seua visió de les qualitats i actituds que conformen a un cineasta, i requisits clau de la seua formació, més enllà de l'adquisició de coneixements tècnics.
En esta nova edició de ‘Claus per al cinema’, Plaza s'endinsarà en els universos que ha de manejar el cineasta, i la seua necessitat de relació constant amb la pintura, la literatura, la música, i les altres arts.
Donada la seua especialització al cinema fantàstic, el director comptarà, entre altres coses, com la il·luminació, el muntatge, els decorats i els efectes especials contribuïxen a aconseguir l'atmosfera en les pel·lícules de terror.
La trobada està dirigida a integrants del sector audiovisual, universitaris i al públic cinèfil general. L'entrada és gratuïta, prèvia inscripció en la pàgina web del Consorci de Museus.