El Centre del Carme bat rècord de visites

El CCCC va rebre 200.337 visitants entre gener i setembre, que han superat en nou mesos la xifra total de visitants dels anys 2020 i 2021

Guardar

La Sala Ferreres-Goerlich del Centre del Carme, repleta de visitants durant l'exposició "Emergency on Planet Earth"
La Sala Ferreres-Goerlich del Centre del Carme, repleta de visitants durant l'exposició "Emergency on Planet Earth"

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) ha aconseguit atraure 200.337 visitants en els primers nou mesos de 2022, un nombre que ja supera la xifra total anual dels anys 2015, 2016, 2017, 2020 i 2021. A més, la dada d’aquests tres primers trimestres de 2022 supera la xifra de visitants en el mateix període de 2019, amb la qual cosa s’observa la reactivació dels públics després dels moments de més restriccions sanitàries. 

Més del 44 % de joves

Una vegada més, el Centre del Carme es posiciona com un referent per a la joventut, ja que el 44,32 % dels visitants rebuts entre gener i setembre correspon a menors de 30 anys.

El CCCC proposa des de 2016, quan comença a ser dirigit per José Luis Pérez Pont, una programació per a totes les edats que combina disciplines i llenguatges de la cultura contemporània, a través de les arts visuals, la dansa, el pensament, l’art urbà, la música electrònica, el disseny, el videoart o la ‘performance’, pensades per a activar culturalment les necessitats d’una societat cada vegada més oberta a l’experimentació. Així com xarrades, trobades i activitats que connecten amb els públics de menor edat. 

A més del calendari d’exposicions, el CCCC compta amb una intensa agenda que inclou incubadores de talent escènic i musical emergent; concerts, festivals, cicles de dansa o arts escèniques en espais no convencionals; cicles de cinema no comercial; un innovador programa de mediació cultural i, fins i tot, un espai dissenyat especialment per a la primera infància, l’Espai de Telles, en què es convida a explorar i experimentar bebés de 0 a 3 anys, en família.

“El Centre del Carme s’ha convertit en un espai de vida quotidiana, gràcies a una programació dinàmica, plural i de qualitat, a través de la qual posem molta atenció en les necessitats de diferents segments de població, especialment les famílies i la joventut. Ara podem veure els bons resultats d’aquesta labor iniciada en 2016, amb l’aplicació d’altres maneres de gestió d’una institució cultural, definides en el meu projecte de direcció. En aquest moment som la institució cultural que millor connecta amb el públic jove, complint, així, el nostre objectiu d’acostar la cultura contemporània a la ciutadania”, assegura José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus i del CCCC.

69,64 % de residents a la Comunitat Valenciana

El Centre del Carme atrau un elevat nombre de residents a la Comunitat Valenciana, gràcies a un minuciós treball que tix xarxes a través de la cultura. Els públics de proximitat en 2022 han suposat fins hui el 69,64 % dels visitants. El CCCC ha rebut també un total de 35.746 visitants internacionals, de 107 nacionalitats diferents. En el rànquing per països, Itàlia i França se situen al capdavant, els dos amb més de 5.000 visitants, respectivament, seguits dels Països Baixos, Alemanya i Anglaterra. 

‘Emergency on Planet Earth’ i ‘Jaime Hayon: InfinitaMente’, les més visitades

Durant el tercer trimestre de 2022, els visitants han pogut gaudir de l’exitosa exposició ‘Emergency on Planet Earth’, per la qual han passat més de 90.000 persones entre març i setembre. Unes altres de les propostes amb més afluència de públic són les produïdes i programades pel CCCC coincidint amb el World Design Capital València 2022 — ‘Frutas de diseño’, ‘Nude. 20 anys. 20 dissenyadors’ i ‘Play with Design’— que posen en relleu la importància del disseny en la nostra societat. També, la mostra ‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana V’, que reuneix 19 obres d’artistes contemporanis de la Comunitat Valenciana adquirides per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en 2021. 

La proposta més celebrada que dona inici a la nova temporada expositiva és ‘Jaime Hayon: InfinitaMente’, que pren el relleu d’‘Emergency on Planet Earth’ a les sales Ferreres i Goerlich. Es tracta de la primera gran retrospectiva a Espanya de l’artista Premi Nacional de Disseny 2021, reunint en un original desplegament expositiu tot l’univers del polifacètic creador. El seu recorregut abasta, a través dels materials, eines i peces icòniques, els seus processos creatius, inspiració i referències. La mostra està comissariada per Hayon Studio i organitzada i produïda íntegrament pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV). A proposta de Pérez Pont, té lloc en el marc del programa oficial de València Capital Mundial del Disseny 2022. 

Destacats