Una nova finestra per a acostar l'art més avantguardista internacional a les famílies. És el repte que es planteja a partir d'esta tardor el Centre d'Art Hortensia Herrero (CAHH), que ha anunciat un cicle d'activitats especials adaptades a tots els públics durant este últim trimestre.
El Palau Valeriola, que alberga la col·lecció privada de la mecenes Hortensia Herrero, fa un pas més en el seu vincle amb el públic infantil, ja que un any després de la seua obertura ha posat en marxa un programa educatiu amb visites dinamitzades, visites-taller o visites autònomes.
Si fins ara es podia visitar de manera lliure o amb una visita guiada, des d'este mes d'octubre s'adaptaran a les diferents inquietuds per a oferir una experiència diferent, lúdica i familiar a València. Tallers de manualitats o visites sensorials i de la mà de persones expertes són algunes de les novetats que ha anunciat el centre.
Activitats especials
Així, la primera de les activitats especials que es podrà gaudir en el Centre d'Art Hortensia Herrero de València esta tardor de 2024 és 'Iridescent'. Esta experiència està dissenyada per a gaudir de manera única diverses obres del centre, centrant-se en el caràcter iridescent d'algunes de les peces i la seua relació amb el context de la ciutat. Amb l'ús de diferents materials i altres dinàmiques sensorials, els participants exploren les obres d'artistes com Tomás Saraceno, Jaume Plensa i Olafur Eliasson, entre altres.
A través de targetes amb reflexions i pautes, el mediador guiarà al grup en un recorregut sensorial per les diferents instal·lacions del centre. Serà el pròxim 10 i 24 d'octubre a les 18.30 hores.
D'altra banda, es troba 'Un museu ideal', una activitat familiar que oferix l'oportunitat de recrear en 3D la seua pròpia versió del Centre d'Art Hortensia Herrero utilitzant una reproducció retallable. Guiats per un mediador, el grup explora i gaudix d'alguns espais del centre i reflexiona sobre la seua relació amb les obres artístiques. Per a finalitzar, en una sala de treball munten una maqueta inspirada en el CAHH utilitzant làmines retallables i diversos materials. L'objectiu és que cada família decidisca quines obres col·locar en la seua maqueta. Com a record d'esta experiència, els participants s'emporten les seues creacions.
El taller se celebrarà el 19 i 26 d'octubre a les 12.00 hores i es recomana a xiquets i xiquetes majors de 3 anys (els menors de 3 anys participaran gratis, amb reserva prèvia).
Fer una visita arquitectònica a este espai recuperat també és possible. Gràcies a esta activitat, el visitant pot bussejar en la riquesa arquitectònica del Palau Valeriola, una joia del segle XVII, i descobrir l'innovador edifici de nova planta que completa la seua rehabilitació.
Acompanyat per un especialista, explora l'harmonia entre la majestuositat històrica i la modernitat arquitectònica per a descobrir els secrets d'este extraordinari projecte dut a terme des de la Fundació Hortensia Herrero i l'estudi d'ERRE arquitectura el 17 d'octubre i 12 de desembre a les 18.00 hores.
I a això se suma una visita arqueològica per a descobrir els secrets ocults sota el CAHH amb una visita guiada per l'arqueòloga cap del projecte de rehabilitació. Es tracta d'un recorregut en el qual descobrir les fascinants restes arqueològiques trobades durant la restauració i submergir-se en les diferents capes d'història de la ciutat de València. Una oportunitat única per a conéixer de prop el passat d'este emblemàtic lloc de la mà d'una experta el 14 de novembre a les 18.00 hores.
El CAHH està a punt de celebrar el seu primer aniversari i es troba en el Palau Valeriola, al carrer de la Mar número 31 de la ciutat de València. El seu horari d'obertura és de 10.00 a 20.00 hores i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores.
En este espai es pot descobrir la col·lecció privada d'Herrero, que inclou obres d'artistes internacionals com Andreas Gursky, Anselm Kiefer, Georg Baselitz, Anish Kapoor o Mat Collishaw entre altres. La primera presentació inclou més de cent obres de prop de cinquanta artistes de renom, a les quals se sumen les obres site-specific, creades exclusivament per a emplaçaments concrets del palau.