CaixaBank i Fundación Bancaja concedixen ajudes per 250.000 euros a 21 projectes d'inclusió i dependència

Guardar

'Sant Rafael', Projecte premiat en la 10a Convocatòria Capaces
'Sant Rafael', Projecte premiat en la 10a Convocatòria Capaces

CaixaBank i Fundación Bancaja han resolt l''11a Convocatòria Capaces' amb la concessió de 250.000 euros a 21 projectes d'entitats socials de la Comunitat Valenciana que treballen per a millorar l'autonomia de persones en situació de vulnerabilitat.

La convocatòria, dotada econòmicament per l'entitat financera i a la qual s'han presentat este any 121 associacions, permet fomentar la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat, persones amb trastorn mental i persones en situació de dependència a les províncies d'Alacant, València i Castelló.

El programa, que es desenvolupa en el marc del conveni de col·laboració existent entre CaixaBank i Fundació Bancaja en matèria d'acció social, impulsa així iniciatives alineades amb l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible que se centren en la promoció de l'autonomia personal i la vida independent (servicis de prevenció, rehabilitació i teràpies, ajudes tècniques i dispositius de suport, assistència legal i administrativa, vivendes de transició, suports a la inclusió laboral); al suport psicosocial a l'entorn familiar (respir familiar, programes formatius dedicats a les famílies per a l'atenció i cura de persones amb discapacitat i/o dependència); i al foment del voluntariat i dinamització comunitària (espais d'inclusió i participació, reducció de l'aïllament i la soledat).

El programa permet col·laborar amb 13 associacions a la província de València, sis a Alacant i dos a Castelló.

Les iniciatives secundades d'inclusió són:

• Fundació Adsis, pel projecte 'Dualiza2 en família'.
• AFAD-Associació d'Atenció a les Addiccions i/o l'Exclusió Social, pel programa 'Empoderada-MENT'.
• AFAVi-Associació de Familiars de persones amb Alzheimer de Villena i Comarca, per la iniciativa 'Activitats significatives en centre de dia per a persones amb demència'.
• APE-Associació Parkinson Elx, per 'Programa d'atenció integral a persones afectades de Parkinson i famílies'.
• APV-Associació Parkinson València, per 'Programa de suport a persones amb Parkinson i famílies'.
• ASHECOVA-Associació d'Hemofília de la Comunitat Valenciana, per la iniciativa 'Programa integral d'atenció bio-psicosocial en Hemofília'.
• ASPRONA-Associació Valenciana pro-persones amb discapacitat intel·lectual, pel projecte 'Veus lliures: el pòdcast inclusiu'.
• ATENEU CS-Fundació Dany Cerebral Ateneu Castelló de la Comunitat Valenciana, pel programa 'Educant en la cura i prevenció de la salut cerebral'.
• Bona Gent -Amics de les persones amb discapacitat intel·lectual, per 'Neurovida: estimulació cognitiva'.
• CCASCV-Comité Ciutadà antisida de la Comunitat Valenciana, pel projecte 'Construint l'autonomia de persones amb discapacitat i VIH a través del treball inclusiu'.
• COCEMFE CS - Federació provincial de persones amb discapacitat física i orgànica de Castelló, pel programa 'Itineraris individualitzats de vida independent "Vida plena"'.
• COCEMFE València-Federació d'Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Província de València, pel seu programa 'Itineraris de vida independent per a persones amb gran discapacitat física i/o orgànica'.
• FCVFA-Fundació Comunitat Valenciana Fortuny i Albors, pel programa 'Benestar emocional de persones majors i el seu entorn: el poder del Clown'.
• FESORD CV-Fundació Fesord CV per a la integració i supressió de les barreres de comunicació, pel programa "Sense Barreres": programa d'autonomia digital per a persones sordes vulnerables (VIDASOR).
• FEVADIS-Federació Valenciana de Persones amb Discapacitat, per 'Caminant cap a l'ocupació: formació per a la capacitació d'hostesses i azafatos d'esdeveniments'.
• FSI-Fundació per a la Salut Infantil de la Comunitat Valenciana pel programa 'CREA: Centre de Recursos i Aprenentatge per a menors amb discapacitat'.
• Mira'm Fundació CV pel projecte 'Somnis arts gràfiques'.
• Nova Opció-Associació de Dany Cerebral Adquirit de València per la iniciativa 'Atenció Integral al DCA'.
• PHA-Fundació Noray Projecte Home Alacant pel programa 'Tractament i reinserció per a persones amb trastorn addictiu (trastorn mental del comportament) cap a l'ocupabilitat i autonomia personal'.
• PsF-Psicòlegs Sense Fronteres, pel programa 'Acompanyament psicosocial a familiars de persones dependents'.
• Sant Rafael-Fundación Estima de la Comunitat Valenciana per 'Programa de respir familiar per a persones amb necessitats complexes'.

Sobre l'Acció Social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social, a més d'un referent en banca socialment responsable. La seua actitud de servici cap als seus clients i tota la societat en general es veu reflectida en l'impuls de programes d'acció social i en el foment del voluntariat, com a via per a donar resposta als reptes que demanda la societat.

Des d'Acció Social CaixaBank es promouen iniciatives, activitats i campanyes solidàries, algunes en col·laboració amb la Fundació "la Caixa". Gràcies a la seua presència en tot el territori, la seua xarxa d'oficines, la major d'Espanya, pot detectar les necessitats locals i ajudar des de la proximitat, així com fer costat a la Fundació "la Caixa" en la canalització de les ajudes econòmiques a les entitats socials. A més, a través de l'activitat financera, l'entitat oferix servicis i solucions per a tota mena de persones.

D'altra banda, l'actuació responsable de CaixaBank ha sigut reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de sostenibilitat i l'organització internacional CDP la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Fundació Bancaja

La Fundació Bancaja treballa en favor del progrés de la societat, prestant especial atenció als col·lectius més vulnerables i fomentant la igualtat d'oportunitats. La seua labor se centra en l'acció social a través de la cultura i, en eixa línia, desenvolupa diversos programes anuals que promouen i desenvolupen accions de sensibilització, assistència social, prevenció, inserció laboral, inclusió social, investigació, didàctica i reflexió social.

Al costat de la Convocatòria 'Capaces', l'entitat desenvolupa altres iniciatives socials com la Setmana D-Capacitat, una iniciativa per a conscienciar sobre la necessitat d'avançar en la integració de les persones amb discapacitat; el Taller sense barreres, que unix entorn de l'art i en el mateix espai de treball a escolars i col·lectius en risc; el programa 'Responent a la soledat no desitjada de les persones majors a la ciutat de València', que desenvolupa Creu Roja; o la programació anual de tallers d'art en residències i centres de dia que acosten la cultura a majors amb mobilitat reduïda.

L'acció social de Fundació Bancaja es materialitza també mitjançant l'impuls a entitats de referència en l'àmbit de la investigació biomèdica com l'Institut d'Investigació Sanitària de l'Hospital La Fe, l'INCLIVA o Fisabio. A més, desenvolupa un ampli programa de mediació cultural i artística que acosta la cultura i l'experiència artística a escolars, col·lectius en risc d'exclusió i persones amb discapacitat.

Destacats