Cultura

Arriba a València un agost de cinema amb el cicle de comèdia europea “CCCCinema d’Estiu”

El cicle de cinema d'estiu se celebrarà en el claustre del Centre del Carme des del 2 fins al 28 d'agost

1 minut

CCCCinema d'Estiu

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) crida a la diversió durant el mes d'agost amb la quarta edició de “CCCCinema d’Estiu”, el cicle de cinema d'estiu a l'aire lliure que projecta comèdies europees de tots els temps sota el títol “De què riem a Europa?”

Aquest cicle reuneix des de 1919 diverses cintes cinematogràfiques pertanyents al gènere de la comèdia dels països europeus Ucraïna, Grècia, Hongria, Finlàndia, Txecoslovàquia, Alemanya, el Regne Unit, Espanya, França i Itàlia. Les pel·lícules es projecten cada nit, de dimarts a diumenge, a les 22.00 hores amb subtítols en castellà i valencià. A més, cada film tindrà una xicoteta presentació per part del coordinador del cicle, el crític de cinema Daniel Gascó.

Cartell del CCCCinema d'Estiu

“Cada estiu omplim de cinema el Centre del Carme, gràcies a una proposta molt cuidada que permet descobrir peces de gran valor que no són fàcils de veure en sales comercials ni en plataformes en línia. Enguany hem programat, per quart any consecutiu, un cicle dedicat a la comèdia europea que compta junt una àmplia representació de cinematografies. Una sèrie de pel·lícules que ens ofereixen una imatge àcida del nostre continent, gràcies a la riquesa de matisos propis de cadascun dels països i moments històrics en què es van rodar. Una experiència amb la qual gaudir d'un ambient distés, a l'aire lliure, però acollits per un claustre gòtic”, va comentar el director del Consorci de Museus i el CCCC, José Luis Pérez Pont, en la presentació del cicle de cinema

L'esdeveniment, organitzat pel Consorci de Museus, és d'accés gratuït i sense inscripció prèvia fins a completar l'aforament.

Claustre del CCCC

Aquesta és la programació

Setmana del 2 al 7 d'agost

"Antoinette Dans els Cévennes" (França, 2020). El cicle de cinema arrancarà el 2 d'agost amb aquesta pel·lícula popular francesa que narra les aventures d'una dona que viatja per a buscar al seu amant en companyia de Patrick, el burro testimoni del seu desig.

"Es permettete parliamo di donne" (Itàlia, 1964). El 3 d'agost rebrà aquesta pel·lícula italiana, que tracta sobre les diferents classes socials de l'època amb un toc humorístic i personal.

"El Anacoreta" (Espanya, 1976). Dirigida per José Manuel M. Herrero i protagonitzada per Fernando Fernán Gómez, narra la història d'un home que va decidir viure en la cambra de bany i el seu únic contacte amb el món és a través de missatges per l'excusat. Aquesta pel·lícula es projectarà el 4 d'agost.

"Oh, Boy" (Alemanya, 2012). El 5 d'agost es projectarà aquesta comèdia satírica mesclada amb l'òpera.

"Rossz Versek" (Hongria, 2018). El 6 d'agost el Centre del Carme projectarà aquesta pel·lícula que explica la història d'un borratxo que no sap on està situat mai.

"Hotel Modrá Hvezda" (Txecoslovàquia, 1941). La pel·lícula txeca tancarà la setmana del cinema europeu de comèdia.

Setmana del 9 al 14 d'agost

"Comfort and Joy" (Regne Unit, 1984). Aquesta pel·lícula narra la història d'un Dj que es veu involucrat en una guerra entre dos venedors de gelat. Es projectarà el 9 d'agost.

"Questa volta parliamo di uomini" (Itàlia, 1965). Aquesta tragicomèdia italiana està dirigida per Lina Wertmüller i protagonitzada per Nino Manfredi.

"Marecku, podjete mi pero!" (Txecoslovàquia, 1976). El CCCC projectarà aquesta pel·lícula humorística, la qual va guanyar un estatus de culte de facto en el país i moltes de les seues frases es van tornar idiomàtiques.

"Cold Souls" (Regne Unit, 2009). El protagonista, encarnat per Paul Giamatti, emprén un viatge a la recerca de si mateix.

"Narco" (França, 2004). Aquesta pel·lícula explica la història d'un home que pateix de narcolèpsia.

"Der Raub der Mona Lisa" (Alemanya, 1931). Un lladre s'enamora d'una sirventa per a després donar-se a la fugida després de robar el quadre de "La Mona Lisa". Es podrà gaudir el 14 d'agost.

Setmana del 16 al 21 d'agost

"Calamari Union" (Finlàndia, 1985). Dèsset joves arriben a Hèlsinki per a dur a terme el seu objectiu. Es podrà gaudir el 16 d'agost.

"Pappa Ante Portas" (Alemanya, 1991). En aquest film es mostra la crisi de la comunicació interpersonal.

"Il Federale" (Itàlia, 1961). Aquest film compta amb un escàndol en 1961 juntament amb la primera partitura del conegut Ennio Morricone,

"Gazon Maudit" (França, 1995). Narra la història d'una mestressa de casa que aparentment s'enamora d'una lesbiana com a forma de venjança cap al seu infidel marit.

"Énorme" (França, 2019). Aquesta producció aborda qüestions de gènere, realitzant una inversió dels papers masculí i femení.

"Die Austern-Prinzessin" (1919). Aquesta pel·lícula explica la història d'un home que és tan ric que gens li impressiona. L'única cosa que l'impressionaria és que la seua filla es case amb un príncep de debò. Aquesta pel·lícula es projectarà el 21 d'agost.

Setmana del 23 al 28 d'agost

"Luna e l'altra" (Itàlia, 1996). Aquest film escenifica els sentiments juntament amb la ingenuïtat de la dècada dels cinquanta.

"Almanya – Willkommen in Deutschland " (Alemanya, 2011). La seua directora, Yasemin Sanderelli, relata l'experiència del seu trasllat a Alemanya juntament amb la seua família turca.

"No budget story" (Grècia, 1997). Aquesta pel·lícula va transcendir les seues fronteres gràcies a la seua història.

"Der Bewegte mann" (Alemanya, 1994). Expulsat una nit de l'apartament que compartia amb la seua núvia Daure després de ser sorprés per aquesta en companyia d'una altra dona, l'atractiu Alex es queda en el carrer. Allí coneix a Walter, un homosexual que s'assega atret per ell.

"My thoughts are silent" (Ucraïna, 2019). Aquest film està dirigit al públic jove, en la qual s'explica la història de Vadim, un jove de 22 anys de caràcter pessimista que treballa d'enginyer de so. Abans de marxar-se al Canadà se li assigna la tasca de gravar el so d'un ocell peculiar que només es troba prop dels Carpats d'Ucraïna.

"Ich Bin Dein Mensch" (Alemanya, 2021). En aquesta cinta, Maria Schrader planteja un futur idíl·lic creat després de processar tots els bancs d'informació que hem anat segregant en la nostra activitat internauta. Aquesta pel·lícula tancarà el cicle de cinema de comèdia el 28 d'agost.

Etiquetes: