Cultura

Alexander Liebreich, el nou director de l'Orquestra de València que recuperarà el patrimoni simfònic de la ciutat

Liebreich serà el director titular designat de l'Orquestra de València a partir de la temporada 2021/22, i titular i artístic les següents quatre temporades

1 minut

Alexander Liebreich assajant amb l'OV. Foto Live Music Valencia

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha presentat, aquest matí, juntament amb el director del Palau, Vicent Ros, al nou director de l'Orquestra de València, Alexander Liebreich, que substituirà, a partir de l'1 de setembre, a l'actual director Ramón Tebar, que seguirà al capdavant fins al final de la present temporada, moment en el qual continuarà vinculat com a director principal associat de la formació simfònica valenciana.

De reconegut prestigi internacional, Alexander Liebreich serà el director titular designat de l'Orquestra de València a partir de la temporada 2021/22, i titular i artístic les següents quatre temporades. Per a la presidenta del Palau, Gloria Tello, "Liebreich ha sigut sempre la nostra principal i única opció, tant per la seua excel·lent trajectòria i qualitat, com per haver obtingut les màximes valoracions per part del professorat de l'Orquestra de València".

Així, ha assenyalat, "quant Tebar ens va comunicar la dificultat que suposava compaginar el seu treball com a titular de l'Orquestra i la seua agenda de concerts internacionals, que s'ha vist agreujada per la pandèmia, el focus es va centrar en Alexander Liebreich". D'aquesta manera, i tenint en compte que el director alemany no ha participat en la programació de la pròxima temporada, ja que es tanquen a dos anys vista, serà director titular designat amb tasques d'assessorament artístic a la direcció en 2021/2022, i prendrà la plena titularitat i artística en les següents quatre temporades".

En aquest sentit, Liebreich realitzarà un mínim de 6 concerts i un màxim de 8 en la pròxima temporada; mentre que en les següents quatre s'ha compromés a un mínim de 9 concerts i un màxim de 12. Així mateix, ha assenyalat Tello, "un dels objectius és que, quan la pandèmia ho permeta, l'Orquestra de València faça gires, ja que és molt enriquidor per als músics".

Per part seua, Vicent Ros ha posat en valor la importància de comptar amb Alexander Liebreich en "una època de canvis". Així, ha ressaltat no només el seu currículum com "un dels millors directors centreeuropeus del moment", sinó també la seua aposta per "renovar el repertori i, sobretot, recuperar el patrimoni simfònic valencià. Vol recuperar obres i compositors, com Martín Soler, Vicente Asensio o Francisco Cuesta, entre altres, que estan oblidats, que no es toquen, però que tenen una gran qualitat".

Finalment, Alexander Liebreich ha expressat sentir-se "profundament honrat per aquest compromís amb l'Orquestra de València i amb la ciutat", i ha advocat per continuar impulsant-la. "València ja està en el mapa de la música, ja és un referent i, ara, el meu treball se centrarà a continuar impulsant la seua trajectòria generant relacions amb altres orquestres i músics internacionals". Liebreich ha dirigit en diverses ocasions a l'Orquestra de València, amb gran èxit de públic i crítica.

Finalment, preguntada per la reobertura del Palau de la Música, Tello ha assenyalat que, a principis de juny, "estarà la redacció del projecte d'obra per a, després, traure-les a licitació".