25n
25N
25N

Culmina el pou paral·lel al de Julen i arrancaran les tasques prèvies al treball dels miners

Álex Zea - Europa Press

Culmina el pou paral·lel al de Julen i arrancaran les tasques prèvies al treball dels miners
21/01/2019 -

La perforació de la galeria vertical paral·lela a la qual es troba Julen, el xiquet de dos anys que va caure fa més d’una setmana a un pou de 25 centímetres de diàmetre i 110 metres de profunditat en Totalán (Màlaga) ha culminat i arribat als 60 metres, per la qual cosa ara arranquen les tasques prèvies als treballs que han de realitzar els miners.

En concret, ara s’hauran de dur a terme els treballs d’encamisat, que previsiblement seran unes sis hores més. Després d’això, a petició de la Brigada de Salvament Miner de Hunosa, arribada des d’Astúries la setmana passada, la galeria vertical per la qual ells descendiran s’emplenarà amb una mica de terra, en el que es preveu emprar no més de dues o tres hores, per a assegurar així el seu descens.

Des d’aqueix moment, la durada dels treballs vindrà determinada pels materials que aquests especialistes troben en el seu camí. No obstant això, estimen que podrien ser unes 24 hores, ja que, manualment, uniran la cavitat paral·lela amb el lloc on s’estima que està el xicotet per a procedir al seu rescat.

Aquests huit experts en rescat miner que participaran en aquestes complicades labors ho faran en torns de dos. Baixaran en la càpsula de rescat, d’1,05 metres de diàmetre per 2,5 d’altura, dissenyada pel director tècnic del Consorci Provincial de Bombers de Màlaga, Julián Moreno, i fabricada per ferrers del municipi malagueny de Alhaurín de la Torre.

Aquesta càpsula, que sembla un ascensor, es maneja a través d’una grua de precisió, i té conductes preparats d’aire; a més d’un adossat per a carregar quasi 500 quilos de terra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − sis =

bombers
Valencia activa