25n
25N
25N

Els comptes 'reals' dels barracons: ni "zero eliminats" ni "13.000 alumnes en aules prefabricades"

Visita a les obres del CEIP 103 / Ajuntament

Els comptes 'reals' dels barracons: ni "zero eliminats" ni "13.000 alumnes en aules prefabricades"
24/05/2019 -

Durant la campanya de les passades Eleccions Autonòmiques de la Comunitat, especialment per part del candidat de Ciutadans Toni Cantó, es va fer molt present. Ara, de cara a les Municipals que es voten en dos dies, és més per part de la candidata del PP a l’Ajuntament de València, María José Català. La popular, poc abans de l’inici de la campanya, va assegurar que hi ha “més barracons en els col·legis” per a, ja en la setmana prèvia a les eleccions, rebaixar l’acusació a “zero barracons eliminats”.

Les dades que esgrimeix el PP valencià són de “13.823 alumnes” que estudien en barracons; de Ciutadans 13.328. Totes dues xifres són una manipulació. Segons les dades que la Conselleria d’Educació va proporcionar a petició d’aquests grups, amb el PP, amb Català al capdavant d’aquesta Conselleria, 9.000 alumnes i alumnes de la Comunitat Valenciana estudiaven íntegrament en aules prefabricades. Ara són 4.000.

D’altra banda, estan els centres que compten amb alguna part -una classe, una instal·lació- en barracons. En aqueix tipus de centres estudiaven en 2015 uns 19.000 xiquets i xiquetes, ara 13.000.

Segons la candidata popular, en una reunió la setmana passada amb representants del sector educatiu, el balanç de la legislatura de La Nau respecte a educació és “zero col·legis construïts i zero barracons eliminats”. Unes declaracions que, no obstant això, es confronten amb la construcció en marxa del CEIP103.

1.000 milions

L’únic centre que quedava a la ciutat íntegrament en barracons tindrà finalitzat el nou institut a la fi de curs, per la qual cosa alumnes i professorat iniciaran el curs 2019/2020 lluny de les aules prefabricades. Oblida també la licitació del nou centre d’educació en Patraix, un projecte que el PP va prometre en 2007 i que Català, com a Consellera, va proposar adjudicar a constructores privades per a després fer una concessió a un institut concertat.

Quan l’actual candidata del PP a l’alcaldia deixe la seua cartera en la Generalitat, va deixar 26 col·legis íntegrament en barracons en la Comunitat, que en 2019 han passat a ser 17. D’altra banda, el pròxim curs s’inauguraran dos nous -el CEIP 103 més el Cremona d’Alaquàs-, altres quatre inicien les obres enguany, quatre més liciten les obres abans de 2020 i la resta està en procés de redacció.

Les obres es realitzen mitjançant el Pla Edificant, un pla que l’oposició ha criticat per “delegació de competències”, “deixadesa” i “lentitud” a l’hora de projectar els instituts. El pla, sota el qual s’han produït diversos retards, té un pressupost de 1.000 milions d’euros; aproximadament la mateixa quantitat que, s’estima, es va defraudar amb Ciegsa, l”edificant’ del PP.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − tretze =

museo prehistoria