caixa popular

Descomptant els dies per a les primàries de Compromís

El 6 de març arranca les votacions populars de les primàries de Compromís

18/02/2019 -

Compte enrere per a les primàries de Compromís. Els aspirants ja han recollit els avals necessaris per a presentar les seues respectives candidatures a conformar la llista del partit, i tot està ja preparat per a la votació que arrancarà la primera setmana de març. Així, els dies 6, 7 i 8 de març, els inscrits per a votar el podran fer via online, mentre que el dia 9 d’eixe mateix mes, es reservarà per a la votació presencial en les seus de la formació.

Per a la Generalitat Valenciana, l’actual vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, encapçalara la llista a la presidència. I és que, encara que li han eixit dos competidors poc coneguts, la veritat és que Oltra compta amb el suport i reconeixement de bona part de la ciutadania valenciana. Quant als consellers, tots opten a revalidar el seu càrrec amb l’objectiu de continuar amb el treball realitzat al llarg d’aquests quatre anys, a excepció del conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, que anunciava que tornava al seu lloc de docent en la Universitat d’Alacant.

El síndic en Les Corts, Fran Ferri, optarà al número u per la província de València. En aquesta legislatura, Ferri s’ha alçat com un dels caps més visibles del partit, encapçalant iniciatives tan significatives com la Llei LGTBI o la creació d’À Punt. L’actual President de les Corts, Enric Morera, també va mostrar el seu interés per ocupar eixe mateix lloc, encara que finalment s’haurà de conformar amb una posició en la llista més baixa.

I, sens dubte, una de les noves incorporacions que més ha cridat l’atenció ha sigut el de l’actual regidor de Paiporta, Guillem Montoro, que, en cas d’aconseguir un lloc en la llista, es convertiria en el primer diputat trans en un parlament autonòmic, després d’haver sigut el primer home trans a accedir a un lloc de regidor en tota Espanya.

València sense moltes baixes

Era un secret a veus. L’Alcalde de València, Joan Ribó, torna a presentar la seua candidatura a l’Alcaldia de la ciutat com a cap de llista en les primàries de Compromís. I, com ell mateix explicava, ho fa per a “renovar el pacte amb la ciutadania de 2015”, i per a continuar apostant per una “gestió econòmica millor que la de la dreta”, per la sostenibilitat i per la modernització de la ciutat.

Amb la intenció de “reeditar el Govern de la Nau”, Ribó presentava les cinc línies que han marcat el seu treball al capdavant de l’Ajuntament: l’augment d’ajudes socials i la gestió eficaç del Consistori que ha permés a la ciutat eixir del Pla d’Ajust; millores en els barris a través de noves infraestructures, revitalització de mercats i nous espais com el Parc Central; una mobilitat més sostenible amb la millora del transport públic, l’anell ciclista i la protecció de l’horta; la combinació de cultura elitista amb festes populars; i la transparència i participació amb la posada en marxa dels pressupostos participatius.

Una gestió que també ha comptat amb el suport dels regidors Pere Fuset, Giuseppe Grezzi, Carlos Galiana, Sergi Campillo o Glòria Tello que opten a repetir candidatura, a excepció de Consol Castillo, que ha sigut l’única que anunciava la seua marxa. No obstant això, també hi haurà noves incorporacions com Luisa Notario, d’Iniciativa i el col·lectiu Lambda; els actuals alcaldes pedanis del Palmar, El Saler i Castellar; així com la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, que optarà al número 2 de la llista municipal, i el secretari autonòmic de Justícia i Reformes Democràtiques, Ferran Puchades, que anunciaven el seu salt a l’Ajuntament de València.

Així i tot, no serà després de la votació ciutadana quan es conega els noms dels quals, finalment, formaran les llistes de Compromís per a les eleccions del 26 de maig.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 9 =