25n
25N
25N

Vicent Cucarella continuarà com Síndic de Comptes

Vicent Cucarella continuarà com Síndic de Comptes
17/10/2019 -

Vicent Cucarella ha sigut reelegit com Síndic de Comptes de la Comunitat Valenciana amb el suport de la majoria de les Corts, amb el que l’economista seguirà en el càrrec que ocupa des de juny de 2016 al capdavant de la institució independent que fiscalitza els comptes de la Generalitat.

La proposta del Botànic II (PSPV, Compromís i Unides Podem) per a renovar a Cucarella ha tirat avant en el ple de les Corts d’aquest dijous amb un total de 67 vots a favor i 26 en blanc, sense cap en contra. L’elecció es dirimia entre els tres síndics actuals: el mateix Vicent Cucarella, Marcela Miró i Antonio Mira-Perceval.

La llei de la Sindicatura de Comptes es va canviar la passada legislatura perquè el lloc de ‘síndic major’ no fóra triat pel cap del Consell, Ximo Puig, sinó per la majoria absoluta del parlament valencià.

Cucarella (Alzira, València, 1967), investigador de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), està especialitzat en finançament autonòmic i va ser nomenat ‘síndic major’ el juny de 2016 a proposta de Compromís, un any després del canvi de govern del PP al Botànic (PSPV i Compromís) en la Generalitat. Va substituir en el càrrec a Rafael Vicente Queralt després de complir est el seu mandat de sis anys.

Prèviament, Cucarella va formar part de la comissió d’experts que van designar Les Corts per a analitzar el sistema de finançament. El 25 d’Abril de 2016 va rebre l’alta distinció parlamentària ‘Francesc de Vinatea’ de la cambra valenciana al costat de la resta d’integrants de la comissió.

En el seu lloc com síndic de Comptes continuarà vetlant pel compliment dels objectius de l’òrgan, herència del ‘mestre racional’ del passat foral valencià: fiscalitzar els comptes de la Generalitat, els seus organismes dependents i les corporacions locals valencianes.

La Sindicatura de Comptes aposta per “el control dels diners públics, de tots els valencians, i perquè la gestió dels recursos humans, materials i pressupostaris es realitza cada vegada de forma més eficaç”, sense oblidar els criteris socials, mediambientals i ètics.

Per al seu treball, la institució compta amb un equip d’especialistes format per auditors, tècnics, ajudants, lletrats, informàtics i personal d’administració i secretària, tots coordinats pel consell format pels tres síndics i un secretari general.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 1 =